Süper Lig'in 10.haftasında, geçen hafta Kayserispor'dan aldığı 1-0'lık galibiyetle uzun bir aradan sonra 3 puana ulaşan Antalyaspor, Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Ev sahibi Antalyaspor, son 8 maçında sadece 1 galibiyet alabildi. Kırmızı Beyazlılarda, bu maç öncesinde cezalı veya sakat oyuncu bulunmuyor. Konuk ekip Gençlerbirliği ise ligde 5 maçtır kazanamıyor. Kırmızı Siyahlılarda bu maç öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor.

Geride kalan 9 haftada topladığı 11 puanla kendine 7.sırada yer bulan bir Gençlerbirliği portresi görüyoruz. Antalyaspor ise ligin başından beri son sıralardan kurtulamadı. Oynadığı 9 maçta 6 puan toplayan Antalyaspor ligin 17.sırasında bulunuyor.

Süper Lig'de evinde oynadığı son dört maçta galibiyet alamayan Antalyaspor, bu serinin öncesinde evinde oynadığı yedi maçta yenilmemişti. Gençlerbirliği ise Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son altı maçta galibiyet alamadı. İki takım Süper Lig'de 38 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 15-13'lük Antalyaspor üstünlüğü bulunuyor.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla top kapmış olan ikinci takım Antalyaspor (143 top kapma), Gençlerbirliği ise bu alanda 16. sırada bulunuyor (100 top kapma). Bu sezon Süper Lig'de en az net gol şansı yakalamış olan iki takım bu maçta kozlarını paylaşacaklar.

MUHTEMEL 11'LER

ANTALYASPOR:
Fornezzi, Diego, Sakıb, Celustka, Ramon Motta, Zeki, Charles, Chico, Danilo, Deniz Kadah, Eto'o

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi, Ahmet Çalık, Politevich, Serdar Gürler, Landel, İrfan Can, Aydın, Selçuk Şahin, Vedat Muriqi