Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta karşılaşmalarında Galatasaray, sahasında ağırladığı Trabzonspor'a 1-0'lık skorla boyun eğerek zirve yarışında yara aldı.

Galatasaray bu sezonki ilk yenilgisini alırken, Trabzonspor ise 2 Nisan 2016 tarihinden bu yana süren deplasman galibiyeti hasretine son verdi.

Ev sahibi ekip mücadeleye Muslera, Cavanda, Chedjou, Semih, Carole, Tolga, Selçuk, Podolski, Sneijder, Bruma ve Eren 11'iyle başlarken, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ikinci yarıda Sinan, Josue ve Nigel de Jong'a da şans verdi.

Trabzonspor'da ise Teknik Direktör Ersun Yanal takımını sahaya Onur, Durica, Uğur, Zeki, Mustafa, Okay, Onazi, Mehmet Ekici, Bero, Castillo ve N'Doye 11'iyle sürerken, sakatlıkları nedeniyle oyuna devam edemeyen Castillo ve Bero'nun yerine oyuna Yusuf ve Güray girdi. 

N'DOYE'DEN SİFTAH!

Galatasaray maça baskılı başlayan taraf olsa da, golü bulan Trabzonspor oldu. 17. dakikada Bero'nun asistinde fileleri havalandıran Dame N'Doye, bordo-mavili takımı 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Süper Lig'deki 15. maçına çıkan Senegalli oyuncunun Trabzonspor forması altındaki ilk golü oldu.

İlk yarının geri kalan bölümlerinde baskısını arttırmaya çalışan Galatasaray, 38. dakikada Eren'le gole yaklaşsa da Onur Kıvrak bu pozisyonda gole izin vermedi.

ONUR KIVRAK'TAN KRİTİK KURTARIŞLAR

Mücadelenin ikinci yarısında ise oyunun genel olarak kontrolü Galatasaray'da olsa da, ev sahibi ekip aradığı golü bir türlü bulamadı. Galatasaray'ın Tolga ve Sinan'la gole yaklaştığı anlarda kaleci Onur Kıvrak yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tutan isim oldu. 90+4'te ise Eren Derdiyok'un muhteşem röveşatasında ise top direkten döndü ve mücadele 1-0'lık Trabzonspor üstünlüğüyle sona erdi.

Bordo-mavililer bu galibiyetle puanını 10'a yükseltirken, Galatasaray ise 17 puanda kaldı.