Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Atiker Konyaspor karşı karşıya gelecekler. 18 Eylül Pazartesi 20:00'de başlayacak müsabaka beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Ligde üst üste iki galibiyet alan siyah-beyazlı takım, rakibi karşısında bu seriyi sürdürmeye çalışacak.

Sezonun ilk haftasında sahasında Antalyaspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, 2. haftada deplasmanda Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalarak puan kaybı yaşadı. Sonraki maçta evinde Bursaspor'a 2-1 üstünlük kuran siyah-beyazlılar, 4. haftada da Kardemir Karabükspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti ve puanını 10'a çıkardı.

Süper Kupa'da yenilmişti

Siyah-beyazlı takım, sezon başında rakibiyle Turkcell Süper Kupa'da yaptığı karşılaşmayı yitirmişti.

Beşiktaş, Samsun'da oynanan karşılaşmada rakibine 2-1 mağlup oldu. 

İç sahada 29 maçtır yenilmiyor

Beşiktaş, evinde yaptığı son 29 lig maçında yenilgi görmedi.

Süper Lig'de evindeki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup olarak alan siyah-beyazlı takım, bu mağlubiyetin ardından oynadığı 29 iç saha mücadelesinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Beşiktaş, 6'sı Başakşehir Fatih Terim, 1'i Atatürk Olimpiyat, 22'si de Vodafone Park'ta olmak üzere evindeki son 29 maçta 25 galibiyet ve 4 beraberlikle 79 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 74 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 21 gol yedi.

Beşiktaş son 11 maçta 4 kez kazanabildi

Beşiktaş, genelde açık ara üstünlük kurduğu Konyaspor'u son maçlarda yenmekte zorlanıyor.

Siyah-beyazlılar, rakibiyle yaptığı son 11 lig maçından 4'ünü kazanırken, 5 kez berabere kaldı, 2 kez de mağlup oldu.

Bu arada, iki takım arasındaki 32 lig maçından Konyaspor 11'inde gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı.

Oğuzhan sakat

Beşiktaş'ta, Porto ile oynanan maçın ardından sol uyluk arka adalesinde kanama tespit edilen Oğuzhan Özyakup'un sakatlığı sürüyor.

Takımdan ayrı çalışmalarını sürdüren Oğuzhan'ın yerine, hastalığı nedeniyle Porto mücadelesinde kadroda yer alamayan Tolgay Arslan'ın Atiker Konyaspor'a karşı oynaması bekleniyor. 

Tosic cezalı

Siyah-beyazlı ekipte, Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören Dusko Tosic de Atiker Konyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Teknik direktör Şenol Güneş'in Tosic'in yerine savunmanın göbeğinde Matej Mitrovic'i oynatma olasılığı büyük. 

Konya'da üç eksik

Hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya deplasmanına çıkan ve iyi bir mücadele ortaya koymasına rağmen 1-0 kaybeden Konyaspor ise Süper Kupa'daki zaferinin özgüveniyle bu maça çıkıyor.

Konuk ekipte kadro dışı bırakılan Ali Çamdalı'nın yanı sıra, sakatlıkları bulunan Abdou Traore ve Amir Hadziahmetovic bu maçta takım arkadaşlarını yalnız bırakacaklar.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş : Fabri, Adriano, Pepe, Mitrovic, Caner, Medel, Tolgay, Talisca, Lens, Babel, Negredo

Konyaspor : Serkan, Skubic, Ali Turan, Moke, Ferhat, Bourabia, Volkan, Ömer Ali, Milosevic, Fofana, Evouna