Süper Lig’de geçen sezon yaşadıkları şampiyonluğun ardından yeni döneme hem bu başarıyı tekrarlama hem de Avrupa’da ses getirme amacıyla başlayan Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Şenol Güneş’in, elindeki geniş kadrodan en çok görev verdiği isimler Tosic ve Marcelo oldu. Yönetimin stoper hattına sadece Atınç Nukan transferi yapması sonrasında bu bölgede Marcelo’yla birlikte asıl bölgesi sol bek olan Dusko Tosic’i görevlendiren Güneş, bu 2’liden 6’sı ligde, 2’si Şampiyonlar Ligi’nde ve 1’i de Süper Kupa’da olmak üzere toplamda 9 maçta hiç vazgeçmedi.

Tosic: Stopere yabancı değilim

Savunma hattında yakaladıkları uyumla göz dolduran ikili, ortaya koydukları etkili görüntüyle taraftarı da memnun ediyor. Sol bek hattına Adriano ve Caner Erkin transferlerinin yapılmasının ardından ilk 11 bir yana neredeyse ilk 18 şansı zora giren Tosic, Güneş’in kendisini stoperde oynatmasından dolayı memnun. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sırp futbolcu, “Hocamız nerede görev verirse oynamaya hazırım. Yeni transferlerin ardından forma şansım azalmıştı ama stoper hattında yeniden doğdum. Zaten bu bölgede daha önceki takımlarımda görev yapmıştım. Yabancı değilim” ifadelerini kullandı.

Cenk’in de firesi yok

Mario Gomez’in takımdan ayrılmasının ardından transfer olan Aboubakar’ın henüz hazır olmaması sebebiyle formayı kapan Cenk Tosun, teknik direktör Şenol Güneş’ten 9 maçta da görev alabilen üçüncü futbolcu oldu. 697 dakika sahada kalan 24 yaşındaki futbolcu, takımına 5 gol ve 1 asistlik katkı sağlamayı başardı.

Adriano da listede

Kara Kartal’ın yeni transferi Adriano Correia, takımın dinamosu Atiba Hutchinson, taraftarların sevgilisi Ricardo Quaresma ve 10 numara Olcay Şahan da 8’er karşılaşmada süre alarak bu alanda teknik direktör Şenol Güneş’in en fazla görev verdiği isimler arasında yer aldı.