Liglere verilen aranın ardından Kayserispor'a konuk olan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacağı Napoli maçı öncesi sarı-kırmızılı ekip karşısında aldığı sonuçla moral depoladı.

İki takımın da etkili başladığı karşılaşmada taraflar girdikleri gol pozisyonlarından yararlanmakta güçlük çekti.

28. dakikada Kayserispor'un golcüsü Welliton, Beşiktaş kalesinde net bir gol fırsatını teperken 34. dakikada ise Beşiktaş, Cenk Tosun'un kaleciden dönen kafa vuruşunun ardından Aboubakar ile yüzde yüzlük bir gol şansını kullanamadı.

İlk yarı 0-0'lık eşitlikle tamamlanırken ikinci yarıda da oyun temposu zaman zaman yükseldi.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Ömer Şişmanoğlu, Tolgay'ın yerine oyuna girdi. Oyuna girdikten yalnızca 5 dakika sonra Beck'in asistinde topu filelerle buluşturan Ömer, takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Maça damga vuran isimlerden Kayserispor'un kalecisi Muammer, 81. dakikada Talisca'nın nefis frikiğini de köşeden çıkardı ve ikinci golü önledi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor engelini tek golle geçti ve Napoli maçı öncesi hata yapmadı.

Kayserispor'un Demokratik Kongolu savunmacısı Larrys Mabiala, 90+2. dakikada ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu galibiyetle puanını 17 yapan Beşiktaş, maç fazlasıyla zirve koltuğunu devralırken Kayserispor ise 5 puanda kaldı.