Bursaspor Galatasaray maçı bu akşam oldukça heyecan seviyesi yüksek kritik bir karşılaşmayı futbolseverlerin ekranlarına taşıyacak. Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında lider Galatasaray deplasmanda zorlu ekip Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de 96 kez kozlarını paylaşan iki ekibin randevularında sarı kırmızılı ekip 49, yeşil beyazlı ekip ise 22 galibiyet elde ederken 25 maç da berabere sonuçlandı.

KADROLAR

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Rodrigues, Tolga, Gomis

Bursaspor: Harun, Barış, Ekong, Titi, Aziz Behich, Agu, Badu, Batalla, Delarge, Kembo, Stancu

GALATASARAY’IN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

İki takım arasında oynanan lig maçlarında Galatasaray’ın üstünlüğü var. Süper Lig’de 96 kez kozlarını paylaşan iki ekibin randevularında sarı kırmızılı ekip 49, yeşil beyazlı ekip ise 22 galibiyet elde ederken 25 maç da berabere sonuçlandı. Rakibini toplamda son 14 maçtır yenemeyen Bursaspor, son olarak 28 Ocak 2012’de Bursa’da oynanan lig maçını Pablo Martin Batalla’nın golüyle 1-0 kazanmıştı.

BURSASPOR 5 MAÇTIR EVİNDE DE YENEMİYOR

Bursaspor, evinde de Galatasaray galibiyetinin özlemini çekiyor. Ligdeki 2008-09 sezonundan itibaren sarı kırmızılı ekibi sahasında ağırladığı üst üste 4 maçı da kazanan yeşil beyazlı ekip, Bursa’da oynanan sonraki 5 maçında ise galip gelemedi. Bu süreçte söz konusu maçların 3’ünü kazanan Galatasaray geçen sezon oynanan son maçta da Bursa’dan 5-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.