Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, Bursaspor'u konuk etti. Jan Olde Riekerink'in ekibi, 1-0 geriye düştüğü maçı 3-1 kazandı ve Fenerbahçe yenilgisinin ardından lige galibiyetle döndü. Ev sahibi ekibe zaferi getiren goller Yasin Öztekin, Wesley Sneijder ve Eren Derdiyok'tan geldi. Konuk ekibin tek sayısını ise Kubilay Kanatsızkuş kaydetti.

Cimbom'da Eren Derdiyok karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski ise ilk 11'de yer aldı. Son dört maçında üç yenilgi alan ve son olarak Fenerbahçe deplasmanından boynu bükük ayrılan Galatasaray, bu maça da istediği gibi başlamadı.

BURSA İYİ BAŞLADI AMA...

İlk dakikalarda Bursaspor özellikle Pablo Batalla'nın sürüklediği direkt hücumlarla rakip savunmanın dengesini bozarken, Galatasaray devrenin ikinci bölümünde ritmini buldu ve Timsahlar'ı zorladı.
Maçın ilk golü konuk ekipten geldi. 14. dakikada Galatasaray savunmasının dikkat kaybını iyi değerlendiren Bursa, Batalla'nın pasında Kubilay Kanatsızkuş'un golüyle karşılaşmada 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.
Galatasaray golün ardından bir bocalama dönemi geçirse de, dakikalar ilerledikçe oyuna hakim olmaya başladı. Ev sahibi ekip aradığı eşitlik golünü 31. dakikada buldu.

Sneijder'in pasında Podolski, harika bir dokunuşla topu soldan ceza sahasına giren Yasin Öztekin'in önüne bıraktı, Yasin'in plasesi uzak köşeden ağlarla buluştu ve durum 1-1 oldu. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

SNEIJDER SAHNE ALDI

İkinci yarıda Galatasaray oyunu Bursaspor yarı sahasına yığdı ve rakibin hızlı hücumlarla etkili olmasını engelledi. Sarı kırmızılılara üstünlük sayısını getiren gol ise Wesley Sneijder'den geldi.

55. dakikada Batalla'nın müdahalesiyle yerde kalan Sneijder, serbest atışı kendisi kullandı ve kaleci Harun Tekin'in solundan topu filelerle buluşturarak skoru 2-1'e getiren golü attı. Bu gol, Wesley Sneijder'in Süper Lig'de 1413 dakika (23 saat, 33 dakika) aradan sonra attığı ilk gol olarak kayda geçti.

Golün ardından rakip üzerindeki baskısını artıran Galatasaray, kendisini rahatlatacak golü bir türlü bulamadı. 67. dakikada ceza sahasına giren Bruma, Bursaspor kalesine çok güzel bir plase yolladı ama Harun topu çelmeyi başardı.

70. dakikada Bruma'nın pasında Sneijder kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topa kafa vuran Hollandalı yıldızın bu vuruşu kalenin üzerinden auta gitti. 

Bursaspor son 10 dakikalık bölümde rakibi baskı altına almaya çalışsa da istediğini elde edemedi. Son sözü söyleyen de yine Cimbom oldu. Eren Derdiyok'un duraklama dakikalarında attığı gol maçın sonucunu belirledi ve  Galatasaray mücadeleden 3-1'lik zaferle ayrıldı.

Bu sonuçla iç sahadaki iki maçlık mağlubiyet serisini sonlandıran Galatasaray puanını 23 yaparken, Bursaspor ise 21 puanda kaldı.