Sarı-Kırmızılı ekip, 8. dakikada Eren Derdiyok 44. dakikada ise Bruma'nın golleriyle soyunma odasına 2-0 önde gitti. Siyah-Beyazlılar bu gollere 73. dakikada Marcelo ve 78. dakikada ise Cenk Tosun'la karşılık verince dev derbi 2-2 sona erdi.

Karşılaşma Sarı-kırmızılı futbolcuların vuruşuyla başladı.

Maçtan dakikalar:

5. dakikada Querasma'nın topuk pasında ceza sahası içi son çizgiye kadar inen Caner Erkin'in ortasında araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

8. dakikada Sneijder'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte bulunan Yasin'in kafa vuruşunda direkten dönen topu takip eden Eren Derdiyok arka direkte boş pozisyonda topu ağlara gönderdi. 0-1

13. dakikada sağ kanattan Caner Erkin'in kullandığı serbest vuruşta top savunmadan döndü. Dönen topu iyi takip ede Caner Erkin kafa ile topu savunmanın arkasına gönderdi. Topu iyi takip eden Marcelo ceza sahası içinde gelişine vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

35. dakikada Bruma'nın ara pasında ceza yayı önünde topla buluşan Yasin'in gelişine vuruşunda top savunmadan döndü.

38. dakikada Sneijder'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Fabricio topu kornere çeldi.

40. dakikada Bruma'nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Sneijder'in vuruşunda top kaleci Fabricio'dan döndü.

44. dakikada orta sahada topla buluşan Portekizli genç yıldız rakiplerini geçerek ceza sahası içine girdi. Kaleci Fabri ile karşı karşıya kalan Bruma kalecinin sağından topu ağlara gönderdi: 0-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarının hemen başında Şenol Güneş ilk yarıda istenileni veremeyen Olcay ve Oğuzhan'ın yerine Anderson Talisca ve Aboubakar'ı oyuna dahil etti.

Siyah - Beyazlılar ikinci yarıda ilk tehlikeli pozisyonunu ise 59. dakikada yakaladı. Sol kanattan Caner'in yaptığı orta ceza sahası içinde Atiba'nın önüne düştü. Kanadalı futbolcu yerden sert ve düzgün bir şut çıkardı fakat Fernando Muslera zor pozisyonda topa dokundu ve direğe çarpan top kornere gitti.

Maçın 67. dakikasında Selçuk kaleye uzak mesafeden müthiş bir şut çıkardı fakat kaleci Fabri kalesinde devleşti ve topu kornere gönderdi.

Beşiktaş farkı 1'e indirdi! Karşılaşmanın 73. dakikasında sağ taraftan Quaresma'nın yaptığı ortaya Marcelo iyi yükseldi ve düzgün bir kafa vuruşuyla farkı 1'e indiren golü kaydetti: 1-2.

Siyah - Beyazlılar golden sonra baskısını iyice arttırdı.

77. dakikada Şenol Güneş'in öğrencileri beraberliği yakaladı. Ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun düzgün bir vuruş yaparak skora dengyi getirdi.

81. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Talisca mükemmel bir şut çıkardı fakat Muslera zor da olsa uzak köşeye giden topu çelmeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olamayınca Vodafone Arena'da karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı.