Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Fenerbahçe-Galatasaray maçında ‘UntilTheGrave Uslanmaz Tribün Gençleri' adlı Fenerbahçeli taraftar grubunun açtığı pankart hakkında suç duyurusunda bulundu.



Dernek adına avukat Aynur Tuncel Yazgan tarafından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan 17 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, 20 Kasım 2016 tarihinde Kadıköy'deki Şükrü Saracoğlu Stadyumunda Fenerbahçe ve Galatasaray arasında gerçekleşen müsabakada 'UntilTheGrave Uslanmaz Tribün Gençleri' olarak anılan Fenerbahçeli bir kısım taraftarın bir pankart açtığı belirtildi.
 
"CİNSEL İSTİSMAR EYLEMLERİNE GÖNDERME"

Dilekçede, söz konusu pankartın üzerindeki yazı incelendiğinde Galatasaray'ın 17 yıldır Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bir galibiyet alamadığına vurgu yapılmak istendiği, ancak bu vurgunun "18 yaş öncesinde çocuklara yönelik cinsel istismar eylemlerine gönderme yapılarak" gerçekleştirildiğinin anlaşıldığı kaydedildi. 

Suç duyurusu dilekçesinde, "Bu vurguda; 17 yıldır galibiyet alamama; çocuğun 18 yaşın altında bulunmasına, rakibini yenmek; cinsel istismar gerçekleştirmeye, rakip takım; cinsel istismara/saldırıya uğrayan-ezilen ve güçsüz bir kişiye, yenen takım; cinsel istismar failine benzetilmiş, +18 ifadesi ile, cinsel saldırı eylemlerinin bundan sonra da süreceği ve cinsel saldırı suçunun mağduru artık 18 yaşını doldurduğundan, eylemin yasal olacağına ilişkin bir algı yaratılmaya çalışılmıştır" denildi.
 
"EYLEMLERİ SUÇ OLUŞTURMAKTADIR"

Dilekçede, "Her ne kadar taraftar grubu, söz konusu pankartın açılmasından sonra sosyal medya üzerinden gelen birçok eleştiriden ötürü, pankartın amacının yalnızca yenilmezliğe vurgu olduğunu açıklamış ve başka hiçbir amaç güdülmediğini belirtmiş ise de; yenilmezliğe yapılan vurgunun çocuklara karşı gerçekleştirilen cinsel istismar eylemlerinin küçük düşürücü ve aşağılayıcı biçimde kullanılarak, kadın ve çocuk bedeni üzerinden yapıldığı açıktır. Bu yönüyle pankartı açan şüphelilerin eylemleri suç oluşturmaktadır" cümleleri kullanıldı.
 
MÜSABAKALARI SEYİRDEN YASAKLAMA TEDBİRİ

Suç duyurusuna konu eylemin faili olan şüphelilerin, taraftarı oldukları futbol takımının yenilmezliğini sembolize etmek için toplumun hassas ve en güncel konusundan yararlandıkları kaydedilen dilekçede, soruşturma kapsamında yapılacak araştırma sonucu kimlikleri saptanacak şüpheliler hakkında, "spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbiri" uygulanması da talep edildi.
 
İDDİANAME DÜZENLENMESİ TALEP EDİLDİ

Dilekçede kimlikleri bilinmeyen şüpheliler hakkında "Suç İşlemeye Tahrik", "Suçu ve Suçluyu Övme", "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" ve "Hakaret İçeren Tezahürat" suçlarından soruşturma yapılarak cezalandırılmaları istemiyle iddianame düzenlenmesi talep edildi.