Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, derbi sonrası Aziz Yıldırım'ın 'Federasyondaki Beşiktaşlılar gidecek' sözlerine cevap verdi. Orman ayrıca Dinamo Kiev maçı hakemi Craig Thompson'ı UEFA'ya şikayet edeceklerini açıkladı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Dinamo Kiev maçının hakemini sert bir dille eleştirdi. Orman, “Son maçta hakemin yaptığı hatalar Dinamo Kiev – Napoli maçı oynansa asla yapılamazdı. İngiliz kulübü olsa da yapılamazdı. Fenerbahçe'ye geçen sene, bize bu sene, Başakşehir'e 3 sene önceki maçta yapıldı. Yani ülkemize, bize yapılıyor” dedi.İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde bugün düzenlenen panelde siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

“Faul olmayan pozisyonda penaltı verip üzerine kırmızı verince maçı baştan bitirdi”

Fikret Orman, Dinamo Kiev ile oynanan ve 6-0'lık mağlubiyetle sona eren maçla alakalı, “Son oynadığımız maçta da adaletin önemi çarpıcı oldu. Çok zor ve bizim açımızdan hayal kırıklığı olan bir maç yaptık. Eşit şartlarda olsaydı maç bugün daha moralli olacaktık. Maalesef öyle bir şans bulamadık. Maça iki ya da üç yerden bakmak lazım. Birincisi hakem açısından; sporla da ilgilendiğim için hakemin niyetini direkt anlıyoruz. Faul olmayan pozisyonda penaltı verip üzerine kırmızı verince maçı baştan bitirdi. Sonra zaten takım açısından da hoş olmadı.

Futbolcu kardeşlerimizi ve göstermiş oldukları bu noktaya kadar nağmalup performanstan dolayı teknik heyeti de tebrik ediyorum. Ancak şanssız bir maç oynadık onları yine de başkanları olarak tebrik ediyorum. Ama her şeyi hakeme bağlamamak lazım. Hem kulüp olarak hem de ülke olarak yapmamız gereken şeyler var.

UEFA gibi kurullarda çeşitli komitelerinde hem Türkiye'yi temsil edecek hem kulüplerimizi temsil edecek arkadaşları oralarda bulundurmamız lazım. Oralarda gücü olmayan ülkeler genel olarak bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşıyor.

Sadece bu kıyımla karşı karşıya kalan Beşiktaş değil, diğer takımlarımıza da bunlar yapıldı. Şikayet etmekle olmuyor. Artık biraz aksiyon alabilmemiz için yeni UEFA Başkanı da geldi. Yeni yönetim kurulunda bizlerden de temsilcilerin orada olması gerek. Bunun yapılabilmesi için en önemli iş Türkiye Futbol Fedearsyonu'na (TFF) düşüyor” ifadelerini kullandı.

“Beşiktaş'ın bütünlüğünü gösterdiler”

Havanın Kiev'de çok soğuk olduğunu aktaran Başkan Orman, “O kadar insan geldi takımı desteklemek için teşekkür ediyorum. Sabahın altısında Beşiktaş takımı indi 03.30'dan beri gece yarısı takımı bekleyen taraftara da teşekkür etmem lazım. Beşiktaş'ın bütün olduğunu olduğunu gösterdiler. Beşiktaş bir şey kaybetmedi.

Şimdi UEFA'da devam edeceğiz. Artık o kupayı almak için mücadele edeceğiz. Bir gün batar yeni bir gün doğar yeni bir hevesle başlamak lazım. Futbolcu arkadaşlar olsun gerekse hocamız gerek şahsen ben ilettim. Maçta yaptığımız hatalar var direk hakeme etki etmemek lazım. İlk gole kadar oynamadık sonra topu ele aldık hakem müsaade etmedi. Beşiktaş'ın kendi açısından eleştiri de yapması lazım” ifadelerini kullandı.

Türk hakemleri için övgüde bulunan Fikre Orman, “Çok tenkit edilen Türk hakemlik camiası var. Aslında buna gerek olmadığını gördük. MHK ile beraber gayet iyi mücadele ediyor. Türk hakemlerinin de yerden yere vurulmayacak durumda olduklarını görmek lazım. Çok bağırmalara bakmayın. Hakemler adil bir şekilde sahada işlerini yapıyorlar. Son Kiev maçındaki gibi bir katliam Türkiye'de görmedim. Türk hakemliği açısından da övmemiz gerektiğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Aboubakar'a ceza yolda

Dinamo Kiev maçında gördüğü ikinci sarıdan kırmızı kartın ardından oyundan atılan Vincent Aboubakar'ın ceza alıp almayacağıyla alakalı soruya Orman, “Büyük bir hata yaptı ve disiplin yönetmeliği gerektiğince en ağır cezayı alacak. Takımı yalnız bıraktı. Profesyonel oyuncunun işi aldığı paranın hakkını sahada vermesidir. Orada kızgınlığını mazeret etmeden işini yapmalıydı. Takımı yalnız bırakması bizim açımızdan iyi olmadı ve bununla alakalı disiplin açısından değerlendirilecek” yanıtını verdi.

kaynak: amkspor