F.Bahçe’den TFF’ye kritik görüşme çağrısı…Sarı lacivertliler sezon başından beri hakemlerin kendi aleyhlerine, Beşiktaş’ın ise lehine karar verdiğini belirterek görüşme talebinde bulundular. İşte detaylar...

Fenerbahçe yöneticileri TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir’i arayarak, Yıldırım Demirören ve Servet Yardımcı’nın da bulunacağı bir toplantı talep ettiler. Özdemir ise bu talebin resmi yollardan yapılması gerektiğini bildirdi. Sarı lacivertliler ilk etapta şikayetlerini sözlü iletirken, Demirören’e yönelik eleştirilerini ve tüm isteklerini önümüzdeki günlerde düzenlenecek toplantıda dile getirecekler. İşte Fenerbahçe cephesinin talepleri:

BEŞİKTAŞ İLE ALACAK VERECEK İŞİNİZİ ÇÖZÜN

F.Bahçe’nin ilk itirazı TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in Beşiktaş’tan alacaklı olması. Bunun etik olmadığını belirten Fenerbahçe, Demirören’in alacağını hibe ya da tahsil ederek eski kulübüyle bu ilişkisini sonlandırmasını istiyor. Toplantıda bu konudaki talebini dile getirecek sarı lacivertliler, atamaların rakiplerinin isteklerine göre yapıldığını söyleyecek.

BU KARTLAR NEDEN VERİLMİYOR?

İkinci öncelik ise hakemlerin yönetimleri... Dusko Tosic’in sezon başından beri defalarca kırmızı kart görmesi gerekirken görmediği, Quaresma’ya Fenerbahçe maçı öncesi sarı kart gösterilmeyip derbide cezalı duruma düşmesinin önlendiği ve Necip’in de defalarca oyundan atılması gerekirken atılmadığı gibi konular da masaya getirilecek.

GÜNEŞ’İ GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ

Bir başka şikayet konusu ise Şenol Güneş’in açıklamaları nedeniyle soruşturma açılmaması. TFF’nin kurallarına göre sözleşmesinin bitimine 6 ay kalan bir oyuncu kulübünden yazılı izin alınmadan başka bir kulüple transfer görüşmesi yapamıyor. Şenol Güneş’in geçtiğimiz sezon bunu yaptıklarını söyleyerek itirafta bulunduğunu düşünen sarı lacivertliler, Beşiktaş hakkında cezai işlem yapılmasını da gündeme getirecek.

BEŞİKTAŞLI KADROLAŞMASI VAR

F.Bahçe’nin dördüncü itiraz konusu ise TFF’de başta Riva çalışanları olmak üzere her kademede Beşiktaşlıların işe alınması... Bir Beşiktaşlı kadrolaşmanın yapıldığını belirten Fenerbahçe, bu konuda topladıkları örnekleri federasyona anlatıp, itirazda bulunacak.

Kaynak : Hürriyet