Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, Osmanlıspor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Deneyimli çalıştırıcı, "Ligin son bölümüne girdiğimizde düşme potasındaki takım bizdik. Maç son bölümlerine girdiğimizde sıkıntıya girdik. Osmanlıspor, atabilirdi ama Avrupa'da bitirmiş kendini, buna rağmen bizimle çatır çatır maç oynadılar ve baskı kurdular. Biz 6 eksikle oynadık bunu da bilelim. Biz öne geçince kulağımız Bursa'daydı ve bu sonuçla şansları eşit hale getirdik" şeklinde konuştu.

Kadrosunda genç oyunculara da yer verdiğini ve bu kadroyu kendilerinin oluşturduğunu anlatan Karaman, maç hakkında şu yorumlarda bulundu;

"Maçın 2. yarısında iyi oynadık, penaltıda kaçırdık ve kazandık bu açıdan sevinçliyiz. Bugün mağlup olsaydık veya Bursa kazansaydı, konuşmak lazımdı, doğru bir projeyle mi buradayız? Konuşulacak çok şey var."

Hikmet Karaman, küme düşme hattındaki rakipleri Bursaspor'un haftaya zorlu Trabzonspor deplasmanına gideceklerini söyledi ve kendilerine bu maçtan çıkacak beraberliğin de yettiğini hatırlatarak, kendilerinin de Alanyaspor maçında savaşacaklarını dile getirerek, Fenerbahçe'nin basketbolda Euroleague'i kazanan başantrenörü Obradoviç'in sözünden örnek vererek, "Savaşmadan maç kazanılmaz" dedi.