İşte Kocaman’ın açıklamaları;

“Ligin başlangıcında bilinmezler geçen sezona oranla daha fazlaydı” diyen deneyimli çalıştırıcı, “Galatasaray hızlı başladı. Ama sonra puan kayıpları yaşadı. Kötü başlayan Fenerbahçe'nin ise son 4 maçta çıkışı var. Beşiktaş, yüksek şiddetli bir çıkış yaptı, Başakşehir de normal puan ortalamalarının üzerinde.

Güç dengelerine bakıldığında önümüzdeki haftalarda Beşiktaş'ın arkasına F.Bahçe'nin takılması muhtemel. Beşiktaş'ın hem Şampiyonlar Ligi hem de ligde sürekli kazanma zorunluluğu var. Rotasyonlarla işlerin yolunda gittiği bir dönemdeler. Puan ortalamalarında geçen yıla oranla biraz düşüş var ama bu dönemde Beşiktaş'ın kaybetmemesi F.Bahçe adına dezavantaj. Ancak F.Bahçe böyle devam ederse Beşiktaş'ın en büyük rakibi olur.

‘AAvcı Doğru Adam'

Başakşehir’in çıkışı muazzam. Tebrik etmek gerek. Uzun zamandır çalışan bir antrenör, çok uzun zamandır yapılan doğrular var ve son 2 sezondur ligin 4.'sü oluyorlardı. Abdullah Avcı'yla 3-3.5 sene İstanbulspor'da beraber çalıştık. Doğru adam, uzun süre arkasında duruldu ve onun doğruları gerçekleşiyor
.
Türkiye Ligi'nde son 2 senede 4. olmak kolay değil. 3 büyük takım her sene oraları parselliyor. Onların arkasına yerleşebilmek kolay değil. Bu sene de artık doğru giden işlerinin ardından hedef büyülttüler. Özellikle aldıkları G.Saray galibiyeti bugüne kadar sürdürdükleri başarılı işleri pekiştirdi. İkinci yarının ortalarına kadar bu bayrağı taşıyacaklardır. Bir kırılma anı daha gelecek. O eşiği de atlarlarsa ligin son haftasına kadar bu işin içinde olurlar” ifadelerini kullandı.

‘İlacın Dozu Kaçarsa Zehir Olur'

“Prime karşı değilim ancak rakamlar makul olmalı. Bazen ödülün de cezanın da kontrolünü kaçırıyoruz.”

Prim meselesinin ülkemizde çok tartışıldığını söyleyen Kocaman, “Ödül-ceza sistemine inanıyorum. Ama ülkemizde ödülün de cezanın da zaman zaman kontrolünü kaçırıyoruz.

Futbolcuya prim verilmesine karşı değilim ancak rakamlar makul olmalı. Çok fazla paralar verildiğinde ister istemez bu güzel oyun sadece para için oynanan bir oyun haline geliyor. İlaç nedir? Dozunda kullanılırsa ilaç, dozu kaçarsa zehir olur. İlacı zehirden ayıran dozudur. İşte buna çok dikkat etmek gerek” dedi.
‘Futbolun matematiğine uygun sonuçlar alındı'

Aykut Hoca, Avrupa Ligi'ndeki performanslarını şu şekilde yorumladı: “Daha başlarken, ‘Avrupa macerası maliyeti olmayan bir tecrübedir' dedim. En önemli şey Avrupa Ligi'nde biriktireceklerimizdi.

En zor gruptaydık. Shakhtar, Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takım. Daha önce F.Bahçe ve Başakşehir'i kolay eledi. Keza Gent ve Braga da makine düzeninde oynayabilen takımlar. Futbolun matematiğine uygun sonuçlar alındı.”
‘Aatif &Salih için girişimimiz yok'

Fenerbahçeli Salih Uçan ve Aatif'ın devre arasında Konya'ya transfer olacağı yönündeki söylentiler hakkında konuşan Aykut Hoca, “Salih'le ilgili şu ana kadar bir görüşme, çalışma olmadı. F.Bahçe'nin de kolay kolay vereceğini sanmam. Aatif'la ilgili de bir çabamız olmadı. Şu andan itibaren 10 tane resmi maçımız var. Avrupa Ligi'nden dolayı çok savrula savrula gidiyoruz. Bütün konsantrasyonum ligin arasına 23-24 puan barajında girebilmek” şeklinde konuştu.

kaynak: vatan