Galatasaray'da olağanüstü genel kurulda başkanlık görevini Mustafa Cengiz'e devreden Dursun Özbek'in Kulüpler Birliği'ndeki görevini de kaybetmesiyle birlikte vakıf, Maslak'taki merkezinde 12:00'de toplantı yaptı. Toplantıda Kulüpler Birliği Başkanı olarak Fikret Orman seçildi. Orman'ın yardımcılığını Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve Kayserispor Başkanı Erol Bedir yapacak.

Dursun Özbek'in ayrılışının ardından bazı Süper Lig başkanları, Beşiktaş Başkanı Firket Orman'ın, vakfın başkanlığına aday olması yönünde açıklamalar yapmıştı. Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, Atiker Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz, Osmanlıspor Başkanı Sadık Dik, Orman'ın adaylığını desteklediklerini duyurmuştu. 

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: "18 KULÜBÜN 17'Sİ FİKRET ORMAN'I İSTEDİ" 

Kulüpler Birliği Vakfı eski başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı açıklamada "Dursun Özbek'e bugüne kadar ki katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 18 kulübün 17'si Fikret Orman'ı istedi. Sayın Orman'ın yardımcıları Kayserispor Başkanı Erol Bedir ve Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek oldu. Fenerbahçe çekimser oy kullandı." ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Fikret Orman ise "Herkese teşekkür ederim. Arkamızdan iyi bir şekilde anılan işler yapmak için uğraşacağız. Hayırlı olsun." dedi.

"Daha önce başkanlık seviyesinde bu toplantılara katılmadınız, şimdi de Fenerbahçe'nin aynı tavrı sergileyeceği konuşuluyor. Düşünceniz nedir, bu durum için bir adım atacak mısınız?" sorusuna Fikret Orman, "Geçmiş, geçmişte kaldı. Bir polemik yaratmanın anlamı yok." diye yanıt verdi.