Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Başakşehir - Antalyaspor mücadelesi, tarafların 2-2'lik beraberliğiyle sona erdi.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda lidere yakışan bir futbol oynandı. 4 golün atıldığı 2 kırmızı kartın çıktığı birçok gol pozisyonunun yaşandığını karşılaşmada tek eksik kazanan tarafın olmayışıydı.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf, Rıza Çalımbay'ın takıma gelişiyle birlikte çıkışa geçen Antalyaspor oldu. Kırmızı Beyazlılar 13. dakikada dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o'yla öne geçse de, 19. dakikada kalecileri Ferhat'ın büyük hatası sonrası gelişen Başakşehir atağında Mahmut Tekdemir'in golüne engel olamadı. Skoru eşitledikten sonra oyuna da ortak olan ev sahibi ekip, aradığı ikinci golü ise 47. dakikada Marcio Mossoro'nun ayağından buldu.

Antalyaspor; galip durumdan, yenik duruma düşmesine düşmesine karşın mücadeleyi bir an olsun bırakmadı. 65. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Eto'o, takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak skoru belirleyen isim oldu.

Maçın son 25 dakikalık dilimine girilirken, hakem Bülent Yıldırım da iki kez kırmızı kartını kullanmak zorunda kaldı. Yıldırım, ilk olarak 67. ve 72. dakikalarda sarı kart gören Charles'ı, sonrasında da 76. ve 80. dakikalarda sarı kartla cezalandırdığı Ferhat Öztorun'u oyundan ihraç etti.

Bu sonuçla 31 puana yükselen Başakşehir, liderlik mücadelesinde önemli bir kayıp verirken, Antalyaspor da puanını 15'e yükseltti.