Zirve takipçisi Medipol Başakşehir, Gençlerbirliği engelini kayıpsız geçti ve zirvenin yeni sahibi oldu. 2-1'lik galibiyet sonrası maç fazlasıyla liderliği alan Başakşehir, pazartesi günü oynanacak olan Bursaspor-Beşiktaş maçının sonucunu beklemeye başladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelenin 27. dakikasında Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. Kaleci Hopf'un eliyle başlattığı topu kendi yarı sahasında alan Rantie, Medipol Başakşehir ceza sahası içine kadar meşin yuvarlığı sürdü. Rantie, ceza sahası içinde rakibinden kurtulup altıpasa girmeden sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-1

Beraberlik golü arayan Avcı'nın öğrencileri golden sonra rakip üzerinde baskısını arttırmasına rağmen golü bulamadı ve soyunma odasına 1-0 mağlup gitti.

İkinci yarıda Gençlerbirliği üzerinde baskısını arttıran Medipol Başakşehir, aradığı beraberlik golünü Mossoro ile buldu. 57. dakikada sağ çaprazdan kaleye sert ve düzgün bir şut gönderdi. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve skora denge geldi:1-1.

Golden sonra oyunu rakip alana yıkan Medipol Başakşehir, galibiyet golünü 66.dakikada buldu. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Mustafa Pektemek 66. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti:2-1.

Bu sonuçla Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ın bir puan önünde 66 puanla maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Gençlerbirliği ise 40 puanda kaldı.


.