Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta karşılaşmalarında iki ezeli rakip; Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geliyor.

Ülker Stadı'nda saat 20:00'de başlayacak olan dev maçta hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Ligde oynadığı son 7 maçında yenilgi yüzü görmeyen ve son 3 maçını kazanan Fenerbahçe, hem zirve yarışındaki iddiasını sürdürmek, hem de ezeli rakibi karşısında alacağı galibiyetle moral bulmanın peşinde.

FENERBAHÇE'DE İKİ KRİTİK EKSİK

Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de 17 yıldır galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray ise hem bu şanssızlığını kırmak, hem de son haftalarda yaşanan puan kayıplarını telafi etmek istiyor.

Dev mücadele öncesi Fenerbahçe'de Mehmet Topal cezası, Jeremain Lens ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Öte yandan Gregory van der Wiel'ın da uzun süreli sakatlığı devam ediyor.

YASİN ÖZTEKİN AFFEDİLDİ

Galatasaray'da ise Adanaspor maçının ardından kadro dışı bırakılan ancak derbi öncesinde affedilen Yasin Öztekin, kritik mücadelede şans verilmesi halinde forma giyebilecek.

Sarı-kırmızılı takımda Kolbeinn Sigthorsson ve Koray Günter'in uzun süreli sakatlıkları ise devam ediyor.

DEPLASMAN HASRETİ SONA ERİYOR

Kadıköy'deki dev maçta, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki maçlarda taraftarlar için uygulanan deplasman yasağının sona ermesiyle birlikte, sarı-kırmızılı taraftarlar tam altı yıl aradan sonra Kadıköy deplasmanında tribündeki yerlerini alacak.

Galatasaray taraftarı, Fenerbahçe deplasmanında en son 2010-11 sezonunun 9. haftasında 24 Ekim 2010 tarihinde oynanan derbi maçı takip etmişlerdi.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: V.Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Josef, Ozan (Neustadter), V.Şen, Aatıf, Sow, Van Persie

Galatasaray: Muslera, Sabri, Serdar, Hakan, Carole, De Jong, Tolga, Sinan, Sneijder, Bruma, Eren (Podolski)