Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor'da forma giyen Olcay Şahan ve Galatasaray'da forma giyen yıldız oyuncu Sofiane Feghouli'ye Trabzonspor-Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyler 3'er maç ceza verdi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre kurul, Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören Olcay Şahan ile Feghouli'nin üçer maç men cezası almasını kararlaştırdı. Her iki oyuncu, ayrıca 13'er bin lira para cezası aldı.

NDIAYE'YE CEZA VERİLMEDİ!

Aynı maçta kırmızı kart gören ve ihraç sonrasında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Galatasaraylı oyuncu Papa Alioune Ndiaye'ye ise disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmaması nedeniyle ceza tayinine yer olmadığı yönünde karar verildi.

HANGİ MAÇTA FORMA GİYEMEYECEKLER?

Sofiane Feghouli, Galatasaray'ın ligde Gençlerbirliği, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor ile oynayacağı karşılaşmalarda forma giyemeyecek. Ayrıca Badou N'Diaye de Gençlerbirliği maçında oynayamayacak.

Olcay Şahan ise Trabzonspor'un ligde Kayserispor, Osmanlıspor ve Demir Grup Sivasspor ile oynayacağı maçlarda görev alamayacak.