Konya'da oynanan karşılaşmada gülen taraf sarı kırmızılı ekip oldu. Galatasaray'a galibiyeti getiren golü Sabri Sarıoğlu kaydetti. Ev sahibi ekip ilk yarıda pozisyonlar bulsada bunlardan yararlanamadı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

Galatasaray'ın yeni transferi Rodrigues'in oyuna girişiyle konuk ekip hareketlenmeye başladı. Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında oyuna sonrada dahil olan Rodrigues topu içeriye çevirdi ve Sabri topu iki hamlede ağlara göndermeyi başardı. Kalan bölümlerde başka gol olmayınca sarı kırmızılılar zorlu Konya deplasmanından kayıpsız döndü ve ligin ikinci yarısına güzel bir başlangıç yaptı.

Tam 5 yıl sonra sarı kırmızılı forma Sabri Sarıoğlu rakip fileleri havalandırdı. Sabri son olarak 2011-12 sezonunda Orduspor'a karşı gol kaydetmişti.

Konyaspor 10 Kişi

71. dakikada Ali Çamdalı, De Jong'a faul yaptı. Pozisyon sonrasında hakeme itirazları sonucunda sarı kart gören ve itirazlarını sürdüren Ali Çamdalı ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Atiker Konyaspor karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Öte yandan ilk yarının bitiminde Sneijder hakem Mete Kalkavan'a yaptığı itiraz sonucunda sarı kart gördü ve gelecek hafta cezalı duruma düştü.