Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Doğuş’a deplasmanda mağlup olan Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, maçın ardından sert açıklamalar yaptı.

Ergin Ataman maç sonun yaptığı sert açıklamalar Fenerbahçe taraftarlarını adeta çileden çıkardı.

Koç Ataman şunları söyledi:

“Maça çok kötü başladık. EuroLeague şampiyonu bir takımın deplasmanda 25 sayı fark yemesinin ezikliği içinde maça çok sert ve konsantre başladılar. Biz ise maçın başında o ritmi bulamadık. Daha sonra da geriye düşüp takip ettik ve onları yakalamaya çalıştık ama olmadı. Sonuçta da maç farklı bitti. Bugüne kadar Zeljko‘ya karşı çok maç kazandım ve çok da kaybettim. Her seferinde de gittim elini sıktım. Bu akşam ise onun elini sıkmadım çünkü sebebini o benden daha iyi bilir. Meslektaşlar arası bir saygı vardır. 24 sayı öndeyken bir takımın faul yaptırıp 6 saniye kala hücum etmesi bizim mesleki anlamda çok büyük bir saygısızlıktır… Üzüldüm açıkçası. Ama o da zor bir hafta geçirdi. Önce tokat olayı ve sonra 25 sayı mağlubiyet aldılar. Üzüldüğümü söylemek istiyorum."

"Yiğitcan bizim açımızdan pozitifti ama bazı oyuncularımızdan katkı alamadık. Gerekli tedbirleri alacağız. Kadro tercihinde böyle bir tercih yaptık bu akşam. Douglas ve Stimac‘ı aldık ama yanılmışız. İkisinden de beklediğimiz performansı hiç alamadık. Bu da bize negatif bir etki yaptı belki de.”