Galatasaray Odeabank Başantrenörü Erman Kunter, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

- Aleyhimize çalınan kritik düdükler vardı! -

Hakemlerin kötü yönetiminden şikayetçi olan Kunter, "İyi mücadele ettik ancak 3'üncü periyotta maalesef çok fark yedik, sonra geri geldik ama olmadı. 3'üncü periyotta arka arkaya basit hatalar yaptık. O mücadeleyi hiç bırakmadık, sonuna kadar geldik, sonunda dikkat edebilsek yakalayabilecektik ama olmadı. Biz bunu kendi kendimize mutlaka kritik ediyoruz ama maçın hakemleri de mücadeleyi iyi seyretsinler. 1'inci devre sonunda ve maç sonunda bizim açımızdan kritik düdükler vardı aleyhimize çalınan. Herkes kendi penceresinden bakıyor ama onlara da düşen bir kere daha seyredip neler olup olmadığını görmek." dedi.

- Getireceğimiz oyuncunun fark yaratması gerekiyor! -

Kadroya takviye yapacaklarını belirten Erman Kunter, "Maddi kapasitemiz çok yok ama pozisyon olarak 4 numara pozisyonunda düşünüyoruz. Mecburen kısa bir takımla oynadık, Emir'i mecburen 4 numara pozisyonunda oynatıyoruz. Mutlak hamle yapmamız lazım. Getireceğimiz oyuncunun fark yaratması gerekiyor. araştırmalara devam ediyoruz, şu an için bulamadık." şeklinde konuştu.

- Altyapıya 8-10 senedir el sürülmemiş! -

Bir diğer sorunun ise altyapı olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Galatasaray olarak yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesi altyapımız. 8-10 senelik bir olay, el sürülmemiş. TOFAŞ'ın altyapısından en azından 2-3 tane oyuncusu var süre de alıyorlar. Bizim de öyle büyük bir altyapı potansiyelimiz yok. TOFAŞ, Banvit, Karşıyaka yıllardır bu işlerle uğraşıyor, biz yeni yeni adım atmaya çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. TOFAŞ da neticede 9'da 9 yaptı. Herkesin herkesi yendiği bu ligde, çok iyi koçları var çok iyi organizasyonları var. 3-4 senedir adım adım hem parasal hem yatırım olarak yukarı doğru gidiyorlar. Bizim de böyle bir yola girmemiz lazım." ifadelerini kullandı.