Geçtiğimiz sezon playoff dışında kalarak hayal kırıklığı yaratan Pınar Karşıyaka, yeni sezon yapılanmasına geç başlasa da doğru hamleler yapmaya devam ediyor.

Uzun rotasyonu için İtalya’dan Dustin Houge ve Jarrod Jones ile anlaşan İzmir ekibi, kısa forvet pozisyonu içinse harika şutör Scott Wood’la sözleşme imzaladı. Karşıyaka son olarak ise çok yönlü bir oyuncu olan DJ Kennedy’i kadrosuna kattı.

Yerli rotasyonu için daha önce genç oyuncular Berk Uğurlu ve Metin Türen ile anlaşan İzmir ekibi, Kennedy transferiyle birlikte kadronun iskeletini tamamladı. İzmir ekibinin bir yabancı oyun kurucuyla anlaşarak transferi bitirmesi bekleniyor.

DJ Kennedy’i bütün diğer transferlerden ayıran nokta ise kadro yapılanmasında oldukça belirleyici bir oyuncu olacak olması. Yıldız oyuncunun Karşıyaka’ya neler verebileceğine bakmadan önce kısaca kariyer gelişimini inceleyelim.

Tam Bir Gezgin 

Kolejde St. John’s’ta oldukça başarılı bir dört sene geçiren Kennedy, draftta seçilemese de NBA ekiplerinin ilgisini çekmeyi başardı. Cavs’ın ilgisini çeken ve Cavs ile bağlantılı olan Eric Bayhawks ile anlaşan Kennedy, sezon sonunda iki maçta olsa Cavs forması giymeyi başardı. Daha sonra takasla Memphis’in yolunu tutan Kennedy, D-League’nde başarılı bir performans sergiledi.

2013-2014 sezonun başında NBA ekiplerinden kontrat bulsa da kadroda düşünülmeyen Kennedy, Gravelines ile anlaşarak Avrupa’ya geldi. Gravelines’te pek fazla kalamayan Kennedy, sezonu ise İsrail ekibi Hapoel Holon’da tamamladı.

Bir sonraki sezon kısa bir süre Rusya’da takılan Kennedy, daha sonra kendini bulduğu MHP Ludwigsburg’a gitti. Almanya Ligi’nde kendini gösteren Kennedy, başarılı performansıyla birçok takımın ilgisini çekse de NBA merakı yüzünden bir sonraki sezon kendini Enisey’de buldu. VTB’de de iyi bir performans gösteren Kennedy, o yaz birçok Türk takımının transfer listesinde yer alsa da Çin Ligi’nin yolunu tuttu. 27 yaşındaki oyuncu, Çin Ligi bitmesinden sonra ise Ludwigsburg’a geri döndü ve sezonu orada tamamladı.

Kennedy, 2013’ten beri Avrupa’da yer almasına rağmen dört sezonda altı farklı takımda oynayarak tam bir gezgin oldu.

Karşıyaka Kendi Ruhuna Geri Dönüyor

Karşıyaka’nın geçen sezon neden başarılı olamadığını bu yazıda anlatmıştım. Karşıyaka, Ufuk Sarıca’dan önce bile oyun temellerini agresifliğin üzerine kurmuş bir takımdı. Taraftarıyla bütünleşen İzmir ekibi, atletik ve agresif oyuncularıyla her zaman bu ligin baş altı takımlarından biri oldu. Ancak geçen sene işin agresif olma yönünü unuttu.

Kurulan yeni kadro ise bu yöndeki eksikliği kapatacakmış gibi gözüküyor. Houge ve Jones ile atletizm olarak büyük avantaj elde eden Karşıyaka, taraftarı ateşleyecek oyuncu olarak da doğru bir ismi seçti; DJ Kennedy.

Çok yönlü bir oyuncu olan DJ Kennedy’i oyun içerisinde verebileceklerinden daha da değerli kılan agresif bir oyuncu olması. Bu agresiflik bazen kendine ve kariyerine zarar verse de onun oyununun temelini oluşturan kaynak da buradan geliyor. Kennedy, kariyeri boyunca Avrupa’da kupalar kazanmayı hedefleyen bir takımda oynamasa da sahada olduğu her anda takımının kazanması için gereken enerji ve isteği göstermeyi başardı. Bu özelliği de onu olduğundan daha özel bir oyuncu olmasını sağlıyor.

Peki Kennedy saha içerisinde Karşıyaka’ya neler verebilir?

Çok yönlülük Kennedy’in oyununu anlatan en temel özelliklerinden biri. Hem iki numara hem de üç numarada oynayabilen Kennedy, bu şekilde oyunun her iki tarafında da takımına büyük bir opsiyon yaratabiliyor.

Agresifliği ve atletizmini oyunun temellerine oturtan Amerikalı oyuncu, hücumda ilk olarak hızlı sayıları arıyor. Ribaundu almadığı zaman forvetten hızlı bir şekilde öbür potaya koşarak kolay sayı kovalayan yıldız oyuncu, ribaundu aldığı zaman ise topu hemen ortaya vurarak hızlı hücumu başlatıyor. Fiziksel avantajları sayesinde Avrupa’da genellikle rakip savunmacılar karşısında eşleşme problemi yaratabilen Kennedy, bu sayede sayılarının büyük bir kısmını bulabiliyor.

Amerikalı oyuncu bu tarz oyuncuların genelinin aksine sete set hücumlarında da gayet verimli olabiliyor. Oyun içi tercihleri konusunda çok başarılı olmasa da birden çok opsiyonu bulunması ve oyunu gerçekten iyi bilmesi ona hücumda birçok tercih şansı yaratıyor. Topsuz oyunda sürekli cutlar yaparak rakip savunmayı hata yapmaya zorlayan 27 yaşındaki oyuncu, toplu oyunlarda ise iyi bir ikili oyun oyuncusu.

Genellikle sağ forvetten ikili oyunlarını oynayan Kennedy, güçlü yapısı ve hızlı ilk adımıyla potaya rahatlıkla gidebiliyor. İyi bir üç sayı atıcısı olmasa da ikili oyun sonrası orta mesafeden attığı şutlarla rakip savunma karşısında kendisine opsiyon yaratabiliyor. Amerikalı yıldız ikili oyunlar sonrası genellikle atıcı olsa da bencil bir oyuncu değil. İkili oyun sonrası özellikle topsuz taraftaki şutörü çok iyi bulabiliyor ki bu özelliği onu Wood ile uyumlu kılıyor.

Kennedy’i zaman zaman hücumda verimsiz kılan nokta ise tercihlerinin doğruluğunun sürekli olarak çok yüksek seviyede olmaması. Üç sayı çizgisinin arkasından verimli bir oyuncu olmayan Kennedy, özellikle kötü günlerinde bu konuda arka arkaya deneme yapmaktan çekinmiyor. Diğer bir kötü tarafı ise zaman zaman oyun içerisinde kopmalar yaşaması. Zihinsel olarak çok güçlü bir karakter olmayan Kennedy bazen maç içerisinde oyundan kopabiliyor..

İşin savunma kısmı da Kennedy’in oldukça verimli olduğu bir yer. Savunmada rakipleri karşısında güçlü kalan Kennedy kendini verdiği zaman topa baskı yapmada harikalar yaratabiliyor. Savunmada genellikle sezgileriyle hareket etmesi ise Kennedy için hem avantaj hem de dezavantaj. Sezgileri sayesinde pas kanallarına yaptığı hamlelerle çok fazla top çalabilen Amerikalı oyuncu, bununla birlikte bu sezgilerine çok güvendiği için savunmada zaman zaman riskli hamleler yapabiliyor. Kennedy savunmada özel kılan noktalarında birisi de blok sezgisi. Kısa bir oyuncu olmasına rağmen zayıf taraftan çemberi koruma konusunda takımına bir avantaj sağlıyor.

Kennedy’nin bütün iyi ve kötü özelliklerine baktığımız zaman, İzmir ekibinin şampiyon kadrosundaki DJ Strawberry’i fazlasıyla hatırlatıyor. Strawberry’e göre hücumda daha fazla opsiyonu bulunan Amerikalı oyuncu, maç içerisinde sürükleyici olma konusunda ise selefine göre geride kalıyor.

Belirtilmesi gereken bir başka önemli nokta ise Karşıyaka’nın alacağı yabancı oyun kurucunun nasıl tarzda bir isim olacağı DJ Kennedy’in verimliliği konusunda büyük bir belirleyici olacak. Eğer Karşıyaka şutör ve oyunu yönlendirme konusunda başarılı bir oyun kurucuyu kadrosuna katabilirse Kennedy’nin de oyun içerisinde vereceği verim daha da artabilir.

Kennedy kağıt üstünde Karşıyaka’ya çok fazla şey verebilecek ve taraftarın sevgilisi olabilecek bir oyuncu ancak bir özelliği onu bir anda kötü bir transfer haline getirebilir. 27 yaşındaki oyuncunun dört yılda altı takım değiştirmesinin ve yeteneklerine rağmen EuroLeague seviyesine çıkamamasının bir sebebi var; O da zor bir karakter olması..

Kennedy, Ludwigsburg dışında gittiği her yerde problemler yaşadı. Bu problemlerin bazıları koçlarıyla oldu, bazıları ise takım arkadaşlarıyla… Bu yüzden burada ne kadar uyumlu olacağı ve takım olma konusunda ne kadar başarılı olacağını tam olarak kestirebilmek zor. Kennedy ligin 6.haftasına doğru takımdan da ayrılabilir lige damga vuran isim de olabilir.

Genel olarak bakacak olursak Pınar Karşıyaka’nın heyecanla takip edilmesi gereken bir oyuncuyu takıma kazandırdığını söylemek mümkün. Artık top Kennedy’de!

Kaynak - eurohoops .net