Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Sakarya Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon Anadolu Efes’te forma giyen ABD’li oyun kurucu Toney Douglas’ı transfer etti.
Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan kulübün onursal başkanı Akgün Altuğ, ikinci yıl mücadele edecekleri Süper Lig’de yine iddialı bir ekiple devam etmek istediklerini söyledi.
Yönetimin ve sponsorların ciddi transfer çalışması yaptığını aktaran Altuğ, "Takımımızın neredeyse yüzde 95’i tamamlandı. Daha ucuz ama daha kaliteli bir takım oluşturma yolunda devam ediyoruz. Bu yıl takımımız Avrupa Kupası elemesi oynayacak. Gelecek takımı elediği takdirde de Avrupa Kupası’nda, yani Şampiyonlar Ligi’nde grupta mücadele edecek. İnşallah hepimiz o günleri görürüz ve başarılı skorlar alıp şehrimizi, ülkemizi temsil etme başarısını gösteririz." diye konuştu.
- "Transfer çalışmalarımızı devam ettireceğiz"
Kulüp başkanı Adil Köseoğlu da 2018-2019 sezonu hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini, şu ana kadar 6 yerli ve 3 yabancı oyuncuyla anlaştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:
"Bundan önceki basın toplantısında transfer edeceğimizi duyurduğumuz ’çilek’ transferini bugün sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu transferin gerçekleşmesi ve güçlü bir takım oluşması için büyük gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Verdikleri sponsorluk desteğiyle gücümüze güç katan Orhan Kocabıyık ve Adatıp Hastanesi ailesine, onursal başkanımız Akgün Altuğ ve değerli yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz."
Zorlu bir süreçten sonra 32 yaşındaki basketbolcuyu kadrolarına kattılarına dikkati çeken Köseoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu transferin her aşaması büyük bir titizlikle takip edilmiş, ortaya çıkan engeller yönetim tarafından bertaraf edilmiştir. Bu transferde Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok takımla mücadele ettik, zor bir süreç oldu. Transfer çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bir veya iki oyuncuyu daha kadromuza katmak istiyoruz. Çilek transfer dediğimiz Toney Douglas’ın Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.
Kaynak:Fanatik