Trabzonspor Kulübü, resmi sosyal medya hesaplarından yeni baş antrenör Markovski’nin açıklamalarını yayınladı. Öncelikle neden Trabzonspor’u tercih ettiği sorusunu yanıtlayan koç şunları söyledi:

“Trabzonspor yönetimi bana her koçun isteyeceği ama kolay kolay sahip olamayacağı bir fırsat sundu. Sıfırdan bir takım kurmak zor olduğu kadar, bir koç için çok heyecan verici bir durum aslında. Genç oyunculara güvenen ve çok çalışarak sonuca ulaşılabileceğine inanan bir basketbol adamıyım. Başkan Trabzonspor Basketbol için kendi planlarını ve hedeflerini anlattı. Aynı düşünceleri paylaştığımızı görünce karar vermek zor olmadı. Bir de Trabzonspor taraftarı var elbette. Onların forma sevgisini, şehir sevgisini çok iyi biliyorum ve açıkçası çok da önemsiyorum. İnsanlar yaşadıkları şehire bağlı olmalı, şehrini sevmeli, katkı sağlamalı. Trabzon’da bu duygunun egemen olduğunu biliyorum.”

Kısa bir süredir görev yapmasına karşın yönetimin kendisine olan desteğinden oldukça memnun olduğunu belirten Markovski şunları söyledi:

“Öncelikle basketbolu ve Trabzon’u çok seven insanlar olduklarını söyleyebilirim. Kısa sürede harcadığımız yoğun mesai, alınan kararlar ve bu kararları çok çabuk uygulayabilmek kısmı beni çok etkiledi diyebilirim. İş dünyasında çok yoğun gündemleri olmasına rağmen, bu değerli zamanlarını basketbola harcamaları, sezon planlamasının her aşamasında katılım göstermeleri ve takımın koçu olarak bana sağladıkları destekten dolayı çok mutluyum. Her koçun kulüp başkanından isteyeceği desteği burada çok kısa sürede gördüm. Başta Başkan Hopikoğlu lmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Bir de şunu belirtmek isterim. Takım kadrosunun oluşturulmasında başkan çok destek verdi. Oyuncu tercihlerimi destekledi ve istediğim kadroyu oluşturabilmek için çok çalıştık. Bu kadar kısa zamanda başardıklarımız sıra dışı bir tecrübeydi. Şunu söylemezsem haksızlık olur. Kadrodaki yabancı oyuncuların sözleşmeleri gece yarısından sonra geldi ve Sayın Hopikoğlu o saatte bile sözleşmeleri imzalamak için bizimle birlikteydi!”