Trabzonspor'un 3 yıllık anlaşmaya vardığı Kamerunlu oyuncu Stephane M'Bia bordo-mavili kulübün 103. yabancı futbolcusu oldu. Hacıosmanoğlu, döneminde ise Karadeniz ekibi bugüne dek 11 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirmiş oldu.

Kongre tartışmaları arasında Trabzonspor bu sezon ki ilk yabancı transferini Kamerunlu oyuncu Stephane M'Bia transfer ederek gerçekleştirdi. 48 yıllık kulüp tarihinde 103. yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren Karadeniz ekibi en çok oyuncu transferini ise şimdiye dek 12 oyuncuyla Brezilya'dan gerçekleştirdi.

İLK YABANCI OYUNCUSU ROMEN RECULEN KOSKA

Trabzonspor'un ilk yabancı oyuncu transferini ise 1. lige çıkmadan önce gerçekleştirdi. 1970-71 sezonunda ikinci ligde mücadele ettiği dönemde Romen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, birinci Lig'de ise ilk 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'a imza attırmıştı.

HACIOSMANOĞLU 11 YABANCI TRANSFERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu 26 Mayıs 2013 tarihinde göreve geldiği tarihten beri 11 yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi. Göreve geldiği ilk yılında Bosingwa, Malouda ve Alexandru Bourceanu transferlerini gerçekleştiren Hacıosmanoğlu, sonraki sezonda ise Cezayirli Carl Medjani ve Essaid Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardozo, Malili Mustapha Yatabare, Yunan Avraam Papadopoulos ve Ganalı Majeed Waris olmak üzere 7 yabancı futbolcuyla sözleşme imzaladı. Yeni sezon öncesi ile bordo- mavililer, M'Bia'yı kadrosuna kattı.

EN ÇOK YABANCI BREZİLYA'DAN

Trabzonspor, bugüne dek en fazla yabancı futbolcu transferini 12 oyuncuyla Brezilya'dan gerçekleştirdi. Polonya, Yugoslavya, Gürcistan ve Belçika'dan 6'şar, Gana'dan 5, Ukrayna'dan 4, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Gine ve Slovakya'dan 3'er, Romanya, Almanya, Kamerun, Bulgaristan, Nijerya, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahili ve Cezayir'den 2'şer, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Güney Kore, Belarus, Hollanda, İsveç, Arjantin, Senegal, Namibya, Burundi, Kolombiya, Avusturya, Portekiz, Paraguay, Mali ve Yunanistan'dan da 1'er oyuncu bordo-mavili takımda forma giydi. Mbia, daha önce Trabzonspor'da forma giyen Mise Mise ve Song'un ardından Karadeniz ekibinde forma giyecek 3. Kamerunlu oyuncu olacak.

TRABZONSPOR'UN YABANCIDAN YANA YÜZÜ GÜLMEDİ

Trabzonspor bugüne kadar 103 tane yabancı transferi gerçekleştirmesine rağmen adları hafızalarda kalan oyuncu sayısı ise az. Son 30 yılın her döneminde yabancı transferi gerçekleştiren bordo-mavili kulübün şampiyonlukları ise yerli oyuncularla birlikte yaşadığı görülüyor. Yabancı futbolculardan yana yüzü pek gülmeyen bordo-mavili kulüp ekonomik manada da zaman zaman sıkıntılarda yaşayarak yeniden yapılanma adı altında farklı metotları da kullanmıştır. Trabzonspor'da bugüne kadar forma giyen 102 yabancı oyuncu içinde ise bordo-mavili forma altında 100 maçı geçen oyuncu sayısının ise 5'i geçmediği görülüyor. Şota, Yattara, Petkoviç, Colman ve Alanzinho bordo-mavili takımda 100'den fazla maçta forma giyen isimler oldu.

37 YABANCI İSE 20 MAÇ OYNAMADAN GİTTİ

Yabancı transferlerinde şimdiye kadar tam isabet sağlayamayan Trabzonspor, bugüne kadar transfer ettiği 102 yabancı oyuncudan 37'si 20 maç oynamadan bordo-mavili takımdan ayrıldılar. İki oyuncu ise hiç forma giymeden gitmek durumunda kalırken, söz konusu rakamların içinde ise 19 futbol içe 10 maç oynamadan ayrıldı.

YATTARA 8 YIL TRABZONSPOR'DA KALDI

Trabzonspor en çok formayı giyen oyuncuların başında kalan Yattara, 8 yıl Trabzon'da kalarak bordo-mavililerde en çok forma giyen yabancı oyuncu oldu. Bordo-mavililerin sevgilisi haline gelen Yattara, 228 maçta forma giyerek yerli bir çok oyuncuyu da geçerek Karadeniz ekibiyle özdeşleşen isimlerin başında geliyor. Jean-Marie Pfaff, Lars Christian Olsen, Jacek Cyzio, Detlef Müller, Davor Vugrinec, Kevin Campbell, Petar Milosevski, Miroslaw Szymkowiak, Rigobert Song ve Marcelinho Trabzonspor taraftarlarının unutamadığı isimler arasında yer alıyor.


*İHA