Trabzonspor transferdeki 1 numaralı hedefi Burak Yılmaz'da ummadığı bir engelle karşılaştı.

Karadeniz ekibi, Beijing Guoan'da forma giyen tecrübeli forvetle anlaştı. Ancak Çinlileri ikna etmek için bir yöneticisini Uzakdoğu ülkesine gönderse de, Beijing Guoan'ın bu transfere sıcak bakmadığı öğrenildi.
Yeşil-sarılı ekibin yeni teknik direktörü Roger Schmidt, oyun sistemini değiştirdi ve takımı çift forvetle oynatmaya başladı. İyi sonuçlar aldığı bu sistemi devam ettirecek olan ve Soriano'nun yanına koyacak Burak Yılmaz'dan başka üst düzey bir isim elinde bulunmayan teknik adam, Türk futbolcunun kalmasını istiyor.

Sezonu ilk üç sırada bitirme hedefinde olan Guoan, Burak'ı elden çıkarması durumunda yerine takviye de yapamayacak. Çin'de transfer döneminin geçen hafta kapanması nedeniyle yeni forvet alamayacak olan kulübün bu nedenle Trabzonspor'a olumsuz yanıt verdiği bildirildi.

KASIM OLABİLİR
Beijing Guoa
n buna karşın Burak Yılmaz için kapıyı tamamen de kapatmadı. Çin Süper Ligi'nde sezonu Burak ile tamamlama hesapları yapan yeşil-sarılıların, kasım ayında sezonun sona ermesinin ardından oyuncuyu bordo-mavili ekibe vermeye razı oldukları belirlendi.