Spor Toto Süper Lig'de, 2017 yılında yenilmezliğini sürdüren tek takım olan Trabzonspor, sezonun ikinci yarısında yakaladığı çıkışla üst basamaklara doğru tırmanışını sürdürürken, milli takım kamplarına gönderdiği oyuncu sayısında da ciddi bir artış gösterdi. Ülkelerinin milli takımlarında mücadele eden oyunculardan gelen sakatlık haberleri ise Trabzonspor'da keyifleri kaçırdı. Onazi, Mas ve diğer oyuncuların durumlarını yakından takip eden bordo-mavili ekipte Çaykur Rizespor maçı öncesi yaşanan sakatlıklar Teknik Direktör Ersun Yanal'ı sıkıntıya soktu. Milli takımlarda bulunan oyuncuların Trabzon'a dönmesini dört gözle bekleyen deneyimli teknik adam, ön bilgi aldığı oyuncularının durumlarını yakında görecek ve yol haritası belirleyecek.

KADRO SIKINTISI
Sezonun ikinci yarısında elde ettiği çıkışla yenilmezliğini sürdüren ve oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik alan bordo-mavililer ligde 41 puanla 5. sıraya yükselirken, ligin 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynayacağı maç öncesinde ise kadro sıkıntısı yaşamaya başladı. Milli takımda bulunan oyuncuların sakatlık durumlarının yanı sıra 3 oyuncu kart cezası nedeniyle Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Uğur Demirok, Yusuf Yazıcı ve Joao Pereira'nın forma giyemeyeceği maçta, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, Onazi ve Mas'ın sakatlıklarının sürmesi ihtimalini de düşünen Teknik Direktör Ersun Yanal, zorlu maç öncesi kadro sıkıntısı yaşayacak.
Yanal, alternatifler üzerinde duruyor
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal,milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını kadroda yer zalan oyuncularla birlikte sürdürüyor. Cezalı ve sakat oyuncuların bulunması nedeniyle alternatif oyuncular üzerinde sıkı bir çalışma temposu içine giren deneyimli teknik adam, ligin ikinci yarısında yakaladıkları havanın dağılmaması için üstün çaba sarfediyor.

Zeki, Mustafa Akbaş, Ibanez ve Aytaç'a forma şansı
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kart cezalısı oyuncularla birlikte yaşanan sakatlıkların sürme ihtimali üzerine bir kadro yapısı oluşturmaya çalışıyor. Cezalı Uğur Demirok'un yerine Mustafa Akbaş'a savunmada Medjani ile birlikte görev vermesi beklenen Yanal, Mas'ın sakatlık ihtimali üzerine de uzun süredir formaya hasret kalan Ibanez'i vatandaşının yerinde oynatmayı planlıyor. Yusuf Yazıcı'nın yokluğunda ise N'Doye ve Rodallega'yı birlikte oynatma ihtimali üzerinde duran Ersun Yanal, Onazi'nin sakatlık durumunun sürmesi halinde ise bu bölgede Aytaç Kara'ya şans vermesi bekleniyor. Kart cezalısı olan Pereira'nın yerine ise Zeki Yavru'ya şans vermesi bekleniyor.