Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 5-6 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Trabzonspor Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan adaylığı ile ilgili kararını önümüzdeki günlerde vereceğini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sözlerine Fransa'da yaşanan terör olaylarını lanetleyerek başladı. Verilen mahkeme kararı sonrası başkan olarak konuşmadığını belirten Hacıosmanoğlu, "Çocukluğumda en büyük hayalim Trabzonspor Başkanı olmaktı. Allah bize nasip etti başkan olduk. Mahkeme kararı ile başkan değilim. 'Başkan olarak konuşmuyorum' sizinle. Seçildiğim kongrede de kaybettiğim kongrede de bu düzenin başkanı olacaksam Allah bana nasip etmesin dedim. Aynı düşüncelerim devam ediyor. Hayatımda hep siyah veya beyaz oldum. Gri hiç olmadım. Yanlışlarımız olmadı mı oldu. Geriye dönüp baktığımda yaptığım hataların bir çoğunu yapmazdım. 3 Temmuz süreciyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile hep kavga ettik. Kendi camiamızla da kavga ettik" dedi.

"ELİN OĞLU HIRSIZINA SAHİP ÇIKIYOR; BİZDE İSE..."

Gaziantepspor maçında yaşanan hakem olayı sonrası yaşananlarla da ilgili açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, "Bu mesele sadece Hacıosmanoğlu meselesi değil. Bu şehrin şerefi ve haysiyetiyle uğraşıyorlarsa haklı olsanız ne olur haksız olsanız ne olur. Bu şehrin meselesi. Bu operasyonlar yapılıyor dış kaynaklı ve de iç kaynağı var. Biz de ise Hacıosmanoğlu gitsin diye uğraşıyorlar. Bu benim meselem değil Trabzon'un meselesi. 30 yıldır Trabzonspor şampiyon olsun diye uğraşan ağabeylerimiz ne yaptılar. Susmakla, bir şey yapmamakla bu şehrin haklarını gerimi aldınız? Tepkisiz kalarak bu sorunların üstesinden gelebilir misiniz? 'Hakemler stadyumda kalmış, hakemleri alıkoymuşuz' diyor bizim insanımız. 'Hacıosmanoğlu 17 seneyle yargılanacak' diyorlar. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor için 170 sene yatar. Beni yargılamıyorlar, Trabzonspor'u yargılıyorlar. Devletin olduğu yerde insan alıkonulabilir mi? Hacıosmanoğlu'nun gitmesi için bunu koz olarak kullanırsanız bu yarın sizlerin başına da gelir. 30 sene şampiyon olmayan ve elinden şampiyonluklar alınan Trabzonspor aynı Trabzonspor. Trabzonspor'un ağabeyiyim diyenler. Bana onların başkanı olmayı nasip etmesin dediğim insanlardı" ifadelerini kullandı.

"3 AY KAYYUM SÖYLEMLERİYLE UĞRAŞTIK"

3 aydır "Trabzonspor'a kayyum gelecek" söylemleriyle uğraştıklarını belirten Hacıosmanoğlu, "3 ay bekleyemediler. Yaptığımız uluslararası görüşmelerde bunlarla ilgilendik. Bunlarla muhatap olduk. Bu kulübe yazık günah değil mi? Ben 2 yıl daha görevde kalmayı istemedim. Genel kurul ve divan istedi. Biz başkan olduk. Ondan sonra Trabzonspor mahkemelerde uğraşmaya başladı. Yazık günah bu kulübe. Hacıosmanoğlu, gitsin diye uğraşanlar bunu Hacıosmanoğlu'na yapmıyor. Trabzonspor'a yapıyor. Yarın bu koltuklarda oturacak olan insanlarda aynı şeylerle karşılaşacak bunu hiç kimse unutmasın. Şike süreciyle ilgili olarak mücadele vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'UN BORCU 402 MİLYON TL'DİR"

"Biz ne zaman yurt dışında dilekçe veriyorsak Türkiye'de zor durumda kalıyoruz" diye konuşan Hacıosmanoğlu, "Şike süreciyle ilgili olarak hiç bir gücü tanımadığımızı söylüyoruz. Bundan geri dönemeyiz. Namus sözü verdik. Ne zaman yurt dışında şike ilgili dilekçe versek Türkiye'de zor durumda kalıyoruz. İnsan düşünüyor. Neyin mücadelesini veriyorsun. Bir çok kez bırakıp gitmek istedim ama bize güvenenlere ve sevenlere ihanet etmekten korktum. Bu kulübün büyükleri, divan üyeleri bana telefon açarak arkamda olduklarını söyleyenler de oldu. Bir kişiyi başkanlıktan indirmek için bu kadar bu kulüple uğraşmanın ne anlamı var. 3 aydır bu kulübü işlemez hale getirenler bunun bedelini nasıl ödeyecekler? Kulüp battı diyorlar. Bu kulüp biz aldığımız noktadan daha iyi durumda. Biz geldiğimizde bir kuruşu yoktu. Borçları 10 yıllığına yaydık. Bugün itibari ile Trabzonspor'un 402 milyon TL borcu var. Ama dışarıda insanlar 500-600 milyon TL'den bahsediyor. 402 milyon TL'lik borç ise geçmiş dönemde döviz üzerinden alınan paralar ve yapılan sözleşmelerin karşılığıdır, faizdir. Kulübün hesapları ortadır" şeklinde konuştu.

"14 YAŞINDAKİ OĞLUM TAKIMIN BAŞINA GEÇMEK İSTEDİ"

Kendi çocuğunun takımın başına geçmek istediğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Bana o bile bir defalığına 'Beni teknik adam yap, bir kadro çıkarayım 4-0 kazanmazsak beni evlatlıktan reddet' dedi" diyerek takımın durumunu ortaya koydu.

"BUNLARIN İÇİNDE İNSANIN TRABZONSPOR'A BAŞKANLIK YAPASI GELMİYOR"

Bir defa saha içine müdahale ettiğini söyleyen İbrahim Hacıosmanoğlu, "Gaziantepspor maçında Cardozo ile N'Doye yan yana oynamaz ise bir daha bu kulübe başkanlık yapmayacağım dedim. Süleyman Bey'i aradım bu konuyla ilgili olarak. Kulübün ağabeyleri büyükleri Shota'ya sen rahat ol diyorlar. Sen yenilsen de rahat ol kabahat başkanın. Bu nasıl bir iştir. Taktiği ben mi veriyorum. Sahaya takımı be mi çıkartıyorum. Bunu söyleyen kulübün büyük ağabeyleri. Ağır cümleler kullanmak istemiyorum. Bunların içinde insanın içinden Trabzonspor'a başkanlık yapası da gelmiyor. Bir çok insana vefa borcum var. Değişiklik sancılı olur. Bırakırsanız Trabzonspor eski düzene dönecek diyenler var" ifadelerini kullandı.

"KARARIMI BİZİ SEVENLERLE KONUŞTUKTAN SONRA VERECEĞİM"

Hacıosmanoğlu, başkanlığı döneminde başına gelenlerin nedenini hala çözemediğine dikkat çekerek, "Bizim başımıza gelen nedenlerin ana nedenini halen çözmüş değilim ama nedenleri arasında bizim 3 Temmuz şike süreci ile ilgili verdiğimiz mücadelen kaynaklandığını bilmenizi istiyorum. En büyük hatam görev verdiğim insanlara güvenmemdir. Bizi seven bize destek veren insanlarla istişare sonrasında başkanlıkla ilgili kararı vereceğiz" dedi.

"HOCAMIZ BİZE İHANET EDECEK BİR İNSAN DEĞİL"

Hacıosmanoğlu, teknik direktör Shota Arveladze'nin görevden alınması süreci ile ilgili Gürcü teknik adamın Trabzonspor'a ihanet edecek bir insan olmadığını da belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Hocamız bize ihanet edecek bir insan değil. Onu yönlendirmek isteyenler olabilir ama biz onun samimiyetinden asla şüphe etmedik. Sayın hocam iki sefer 'Bırakabilirim' cümlesini kullandı. En son kaybedilen maçtan sonra da bize bu ifadeleri kullandı. Biz o mağlubiyetlerin nasıl alındığını biliyoruz. Trabzonspor'da iç kaynaklı müdahaleler var ama asıl dış kaynaklı müdahaleler yapılıyor. Cüneyt Çakır'ın vermediği penaltı ortada. Cüneyt Çakır, bizim Galatasaray'a gol atmamız adına her şeyi yaptı. Biz golü yedikten sonra kararları bizim lehimize verdi. O maç alsaydık bugün Shota'yı tartışmayacaktık. Bir yemek yedi diye böyle bir şey olmaz. Burası Trabzonspor Kulübü."