Trabzonspor’un Sportif A.Ş. toplantısında alınan kararlar doğrultusunda eski başkan Muharrem Usta ve yöneticileri Ahmet Çubukçu, Coşkun Bülbül, Orhan Aksu ve Adnan Bayram’ın ibra edilmemesine karar verildi.

Ömer Sağıroğlu “Yapılan oylama neticesinde ibra edilmeyen eski yönetim kurulu üyeleri hakkında şirkete vermiş oldukları zararla ilgili dava açılması yönünde karar alınmasını ve yönetim kuruluna bu yönde yetki verilmesini önergemiz olarak sunuyoruz” dedi.

Verilen önerge oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Böylece Usta ve diğer isimler hakkında hukuki yol açılmış oldu.

USTA’DAN 38.4 MİLYON TL TAHSİL EDİLDİ

Trabzonspor’da Özer Hurmacı, Aykut Demir, Ersun Yanal ve Mehmet Ekici’den oluşan zarar dönemin başkanı Muharrem Usta’dan tahsil edildi. Daha önce resmî olarak açıklamasını yapan yönetim; Özer Hurmacı’dan 5 milyon 350 bin 803 TL, Aykut Demir’den 724 bin 840 euro ve faizi 155 bin TL ile 1.980 TL avukatlık ücreti, Ersun Yanal’dan doğan 1 milyon 65 bin Euro ve faizi 38 bin 850 Euro ile nisp başvuru ücreti 3.120 TL, Mehmet Ekici’den doğan 2 milyon Euro satışının olmaması ve kadro dışı olması nedeniyle oyuncuya ödenen 2 milyon 592’nin 898 TL sportif AŞ genel kurulunda alınan kararla bir önceki yönetime alacağı olan varsa alacaklarından düşülmesine karar verildi. Yapılan bildirimde Usta’nın davalardan sorumlu olduğu ifade edilirken alacaklarından 38 milyon 438 bin 477 TL’nin kulüp adına tahsil edildiği bildirildi. Alınan bu karar genel kurulun onayına sunulup oy çokluğu ile kabul edildi.



Kaynak:Fotospor