Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor gibi büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

- Burada iyi işler yapacağımıza inanıyorum! -

Hedefleri olan bir camiaya geldiğini belirten Rıza Çalımbay, "Ekibime ve futbolcu arkadaşlarıma çok güveniyorum. Çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bizim için sıkıntı olan göreve arada gelmemiz, kısa bir dönemin olması. 2 gün sonra maç oynayacağız. Geçmişte de böyle takımlarda çalıştım. Zaman sıkıntısını atlatıp Trabzonspor'u layık olduğu yere getirmek için gayret sarf edeceğiz." dedi.

- Kritik maçlar oynayacağız, taraftarların yanımızda olması lazım! -

Taraftarların yanlarında olması gerektiğini söyleyen Çalımbay, "Taraftarlar, son zamanlarda ne kadar üzülse de takımın yanında olması lazım. En büyük güç o. Futbol oynadığım dönemlerde bordo-mavili taraftarların takımlarına nasıl destek olduklarına şahit oluyordum. Her zaman 12. adam derler ancak taraftar 1. adamdır. Futbolcu arkadaşların geçmişe değil, önüne bakması lazım. Kritik maçlar oynayacağız, bu maçların telafisi yok. Yönetim, futbolcu, arkadaşlar, teknik heyet bir arada kenetlenmeliyiz. Trabzonspor'un geçmişini ve camianın isteklerini çok iyi biliyorum. Tek şansızlığımız sonradan gelmek, sezon başında farklı oluyor. Takıma alışana kadar bunu en asgariye indirip önümüzde Malatya, kupa ve final gibi Galatasaray maçı var. Bunlara mükemmel şekilde hazırlanmamız gerekiyor. İşimize bugünden itibaren başlayacağız." şeklinde konuştu.

- Lig koptu demek bana göre doğru değil! -

Henüz ligin bitmediğini belirten Rıza Çalımbay, "Ligdeki konumuza baktığımızda bana göre daha ligin başı sayılır. Herkesin birbiriyle oynayacağı kritik maçlar var. Lig koptu demek bana göre doğru değil. Kaybolan bir hava var. Bir hava yakalamamız gerekiyor. Bu sadece ben ve ekibimle olacak bir iş değil. Camia olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım. Bu havayı yakalayınca başarılı olacağımıza inanıyorum. Oyuncuların da kendi kapasitelerine ulaşmaları gerekiyor. Bir an önce başlamamız ve Evkur Yeni Malatyaspor maçını iyi bir şekilde tamamlamamız gerekiyor." dedi.

- Herkesin işin ciddiyetini görmesi lazım! -

Görevlerinin zor olduğunu söyleyen Çalımbay, "Konsantre olmak gerekiyor. Herkesin işin ciddiyetini görmesi lazım. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. İlk yarıya kadar çok iyi puanlar almamız gerekiyor. Ondan sonra yönetimle konuşacağız 1-2 transfer olacak. Eksiklikleri gördükten sonra ikinci yarıya müthiş başlamalıyız. Yukarıda yer almamız için çıkış yapmamız lazım. Nasıl bir sorumluluğun altına girdiğimi biliyorum. Gittiğim takımlarda ne hedef varsa yaptım. Buradaki işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Benim korkum kesinlikle yok. Sadece zaman kısa." şeklinde konuştu.