Akyazı'da G.Saray'ı 4-0 yendikten sonra Fenerbahçe karşısında da tarihi farkı kaçıran Trabzonspor, gençleriyle, sahadaki mücadelesi ile şampiyonluk yarışında var olduğunu da gösterdi. İlk 11'de oynayan Yusuf Yazıcı (21), Abdülkadir Ömür (19), Uğurcan Çakır (22) ve Hüseyin Türkmen'in (20) yanı sıra 21 kişilik kadrosunda altyapıdan tam 9 oyuncu bulunan bordo-mavililer gelecek için de ümit verdi.


HAYRETTİN HACISALİHOĞLU: YENİ GENÇLER DE GELECEK

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu da kulübün altyapıdan oyuncu yetiştirmek gibi bir misyonunun olduğunu belirterek, "Ekonomik olarak böyle bir mecburiyeti var. Bu yönetimin bu anlamda bir kararlılığı var. Bunlar birleşince, bazı şartlar da gelişince gençlere yer verilmesi kaçınılmaz oldu. Onlar da bu şanslarını çok iyi kullandı. İleride inşallah diğerleri de gereken şansı bulacak.. Bugüne kadar Trabzonspor'un altyapıdan yetiştirdiği birçok oyuncu, böyle zaman zaman mecburiyetten, çaresizlikten kadroya alınarak yıldız olmuştur. Umuyoruz ki Fenerbahçe maçında oynayan genç kardeşlerimiz de Trabzon ve Türk futbol tarihine isimlerini yazdıracaktır" dedi

GALİBİYET PRİMİ 100 BİN LİRAYA ÇIKTI

Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe maçı öncesi oyunculara 20 milyon TL'lik ödeme gerçekleştirmiş, galibiyet priminin de maçın hemen ardından hesaplara yatırılacağı sözü verilmişti. Normalin iki katı olarak 40 bin TL belirlenen galibiyet primi maçın hemen ardından soyunma odasında 100 bin TL'ye çıkarıldı. Yönetim 100 bin TL'lik primin de bir iki gün içerisinde hesaplara yatırılacağını oyunculara iletti.


MAESTRO SOSA

Trabzonspor'da kaptan olarak çıktığı ilk maçta Fenerbahçe karşısında şov yapan Sosa zaferin kilit isimlerinden biriydi. Fenerbahçe orta sahasına top göstermeyen ve maestro gibi takımını yöneten Arjantinli yıldız attığı enfes golün yanısıra arkadaşlarına da 3 tane gollük pas verdi. Sosa ayrıca 59 isabetli pas ile de bu alanda başı çekti.

HASRET BİTTİ, FENER SÖNDÜ

Trabzon'daki yerel gazeteler 2-1'lik Fenerbahçe galibiyeti sonrası teknik heyet ve futbolculara övgüler yağdırdı. Karadeniz Gazetesi, "Tarih sizi kahramanlar olarak yazacak. Bu zaferin tarifi öyle mümkün değil... Öyle mutluyuz ki!" başlığını atarken, Karadeniz'den Günebakış ise "8 yıllık hasret bitti, Fener söndü... Büyüksün Trabzon" ifadelerini kullandı. Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi de teknik direktör Ünal Karaman'ı çizgi film kahramanı Hulk'a benzeterek, ilk sayfasında "Eze eze gelen zafer" başlığıyla çıktı.

Kaynak: Sabah