Karadeniz fırtınası Trabzonspor'da yeni transferlerle yaşanan değişim, futbolcular arasındaki rekabeti üst seviyeye çıkardı. Kadro konusunda eli güçlenen Bordo Mavili ekibin teknik direktörü Ersun Yanal, farklı sistemler üzerinde çalışma fırsatı bulurken, her oyuncunun yapısına göre de alternatifli planlar deniyor.

Kadrosunu Olcay Şahan, Rodallega, Mas, Pereira ve Medjani gibi kaliteli futbolcularla takviye eden, son 3 maçta sergilediği kaliteli futbolla da adından söz ettiren Trabzonspor'da futbolcular arasındaki rekabet üst seviyeye çıktı.

Yeni yıldızlarıyla bu sezon Avrupa’yı, gelecek sezon ise şampiyonluğu hedefleyen Bordo-Mavililer’de ortaya çıkan kadro zenginliği, teknik direktör Ersun Yanal’ın elini oldukça güçlendirmiş durumda. Her maç elindeki oyuncu kapasitesine göre bol alternatifli planlar üzerine çalışma fırsatı bulan Yanal, yedek kulübesinin de artan kalitesiyle artık geleceğe daha rahat bakabiliyor.

Savunma derinliği arttı 

Trabzonspor’da artık kimsenin yeri garanti değil. Dengeli bir kadro kurmaya özen gösteren Ersun Yanal, her bölgede gelecek vaat eden oyuncuları elinde bulunduruyor. Sağ kanada Pereira’nın alınmasıyla yedek kulübesine geçen Zeki de bölgesi için savaşını sürdürüyor. Göbekte Durica ve Uğur Demirok mükemmel uyum sağladı ancak kulübede yer alan Mustafa Akbaş ve ara sıra ön libero vazifesi verilen Medjani, savunmanın her bölgesinde görev yapmaya hazır durumda bulunuyor. Sol bekte Mas müthiş oynuyor, Ibanez ise formasını geri almak için yoğun uğraş veriyor.

Orta alan alev alev 

Trabzonspor’da en çok rekabetin yaşanacağı bölge ise orta saha olacak. Mehmet Ekici’nin kadro dışı kalması ve Bero’nun sakatlığının ardından Yusuf Yazıcı’yı kazanan Bordo-Mavililer’de Ersun Yanal; Okay, Onazi, Aytaç, Bero, Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan, Yusuf Erdoğan, Medjani ve Castillo gibi önemli ayakları da elinde bulunduruyor.

Rodallega mı? n’Doye mu? 

Trabzonspor’un gol sorununu çözmesi için Akhisar’dan kadrosuna kattığı Hugo Rodallega ile Dame N’Doye arasında da müthiş bir forma rekabeti başladı. Ersun Yanal’ın bu bölge için oldukça düşünceli olduğu öğrenilirken, bir yandan kazanan kadroyo bozmak istemediği, diğer yandan ise Rodallega’yı ilk 11’e monte etmeyi düşündüğü belirtildi. Yanal’ın kafası bu konuda karışık olsa da takımdaki rekabetin zirve yapmasından dolayı bir hayli memnun olduğu kaydedildi