Trabzonspor'da Ünal Karaman fırtınası esiyor… Bordo-mavililerde sezon başında takımın başına gelen teknik direktör Ünal Karaman, takımda daha önce futbol oynamış ve son 10 yılda hoca olarak görev yapmış isimler arasında en iyi ikinci isim olmaya aday. 52 yaşındaki çalıştırıcı, son 10 yılda Karadeniz ekibinde görev alan Şenol GüneşTolunay KafkasHami Mandıralı ve Şota arasında ilk 8 maçlık süreçte ise en iyi performansı sergileyen ikinci isim olmayı başardı.

İKİ SEZON BAŞARDI

Karaman, ilk 8 haftada 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 13 puan toplarken, bu alanda zirvede 2009-10 sezonunda Bross'la yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Şenol Güneş yer aldı. Deneyimli teknik adam, 2009-10 sezonunun 15. haftasındaki Ankaragücü sınavı ile ilk maçına çıkarken; 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 17 puan topladı. Güneş, 2010-11'in ilk 8 haftasında da aynı istatistiği yakalamıştı

SINIFTA KALDILAR

Fırtına'da 10 yıllık periyotta görev alan Tolunay Kafkas, Hami Mandıralı ve Şota gibi efsane isimler ise performansı ile sınıfta kaldı. Kafkas, 2012-13'te Güneş'in ardından 15 maçta 7 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile 21 puan toplayabildi. Kafkas, 8 maçta ise sadece 10 puan alabildi. Trabzonspor'da 2015-16'da kısa bir süre (11 maç) görev alan Şota da 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 10 puan topladı.

MANDIRALI YETiŞTi

Mandıralı, bordo-mavililerde 2 farklı sezonda görev aldı. İlk olarak 2013-14'te Mustafa Akçay'dan sonra göreve gelen Mandıralı, o sezon 14 maçta sahaya çıktı ve Trabzonspor'da 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 24 puan topladı. Mandıralı, ilk 8 maçında Karaman gibi 13 puan toplama başarısı gösterse de 2015-16'da 2. görevinde 15 maçta 5 galibiyet, 9 yenilgi ve 1 beraberlikle 16 puan alabildi.

UĞURCAN PARMAK ISIRTTI

Türkiye U21 Takımı'nın Fransa ile oynadığı maçta 12 kurtarış yapan Trabzonspor'un genç file bekçisi Uğurcan Çakır, performansı ile Fransızları kendisine hayran bıraktı. Türkiye'nin 1-0 kaybettiği maçta kaleyi bulan 15 toptan 12'isini başarılı şekilde kurtarmayı başaran Uğurcan bir gole engel olamadı. Onur ve Esteban'ın ardından üçüncü kaleci konumunda bulunan 22 yaşındaki eldiven bu sezon henüz ligde süre alamadı.

BAHÇEDE iDMAN

Trabzonspor, Erzurumspor maçı hazırlıklarını dün iki antrenmanla sürdürdü. Sabah idmanında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yer alan bahçede özel kuvvet çalışması yapan futbolcular daha sonra salona geçti. Akşam yapılan yo-yo testinde Pereira en dayanıklı oyuncu oldu.

SADECE MAÇI DÜŞÜNÜN

Teknik direktör Ünal Karaman, Erzurumspor sınavı öncesi olağanüstü hal ilan edecek. Oyunculardan bu maç dışında bir şey düşünmemelerini isteyen 52 yaşındaki hoca, olumlu havanın devam etmesini istiyor. Takımda herkesin hazır olması gerektiğini de vurgulayan Karaman, "Görüyoruz ki ligde her takım farklı skorlara imza atabiliyor. İstikrarlı sonuçların bizi nereye götüreceğini son iki maçta gördük. Bu seriyi devam ettirip lige ağırlığımızı koyabiliriz. Bunu yapacak güç bizde var. Akhisar galibiyetini unutun ve önümüzdeki Erzurum karşılaşmasını düşünün" dedi..


Kaynak:Fotomaç