Maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bu mağlubiyeti hazmedemiyorum" diyen Ünal Karaman'ın durumuyla ilgili olarak yönetimin herhangi bir tasarrufta bulunmayacağı ve özellikle ilk yarıdaki futbolun tatmin edici bulunduğu belirtildi. Eleştirilerin esas odağındaki isim ise Onur Kıvrak. Tecrübeli eldiven, Malatyaspor maçında yediği 5 gol sonrası yoğun tepkilere maruz kaldı.

Bordo-mavili taraftarlar sosyal medyadan artık kalede bir değişim yapılması gerektiğine vurgu yaparken, bir grup taraftar ise Malatya deplasmanı dönüşü Trabzon Havalimanı'na giderek oyuncuya tepki gösterdi. Bu tepkilere Onur karşılık verince arbede yaşandı. Sözlü tartışmalar küfürlü tartışmaya dönerken, olayın fiziki müdahaleye dönüşmesini araya giren güvenlik görevlileri engelledi. Daha sonra VİRA isimli taraftar grubu sosyal medya hesabından, Onur'un kendilerini tehdit ettiğini ve bu durumun tepkisiz kalmayacağını açıkladı.

Fırtına zirve yarışından uzaklaşırken kötü performansını da tekrarladı. Ligin son 4 haftasında 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle galibiyet yüzü göremeyen bordomavililer, 12. hafta sonunda 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 16 puanda kaldı. Karadeniz ekibi, geçen sezonda ilk 12 haftada 4'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetle 16 puan topladığı performansını tekrarlamış oldu.

Yeni Malatyaspor'a 5-0 kaybeden Trabzonspor, deplasmanda 81 hafta sonra en farklı yenilgisini aldı. En son 2015-16'nın 33. haftasında Antalyaspor'a 7-0 mağlup olan Karadeniz ekibi, bu maçın ardından dış sahada en farklı yenilgiyi önceki akşam yaşadı. Geçen sezonun 8. haftasında Akhisarspor'a 6-1 kaybeden Fırtına ardından en farklı yenilgisini de almış oldu.

Süper Lig'in 12'nci haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 5-0 mağlup olan Trabzonspor, 52 yılık tarihinde lig, kupa ve Avrupa maçları da dahil 7'nci kez rakipleri karşısından 5 ve üzeri farkla mağlup ayrıldı. İlk kez 1990-91'de evinde 1-0 kazandığı maçın rövanşında Kupa Galipleri Kupası'nda Barcelona'ya 7-2 mağlup olarak bir maçtan 5 ve üzeri farkla yenik ayrılan Fırtına; 1993-94 ile 2010- 02'de Beşiktaş'a 7-1 ve 5-0, 2015- 16'da Antalyaspor'a 7-0, Kasımpaşa'ya 6-0 ve 2017-18'de Akhisar'a 6-1 kaybetmişti. 


Kaynak:Fotomaç