Trabzonspor, UEFA’dan FFP cezası alacak mı?.. Eğer Avrupa futbolunun patronu sadece rakamlara bakarsa “kesin” ceza verecek. Fakat bordo-mavili yönetimin bazı uygulamaları UEFA’yı çok etkiledi. 

* Burak Yılmaz, Juraj Kucka ve Onur Kıvrak gibi isimlerle yolların ayrılması… 37 milyon Euro olan takım bütçesinin 16 milyon Euro’ya çekilmesi…
* Yusuf, Abdülkadir, Hüseyin, Uğurcan’ın performansları…
* Yusuf ve Abdülkadir’e gelen 30 milyon Euro civarındaki teklifler...
* Son dönemde 18 kişilik maç kadrosunda yer alan 12 altyapı oyuncusu…

TRABZONSPOR ŞİMDİ CFCB KOMİSYONU İÇİN HAZIRLANACAK

31 Ocak’ta UEFA’nın FFP komisyonu karşısında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan Trabzonspor yönetimi şimdi Mart başında CFCB’nin (Mali Kontrol Kurulu) karşısına çıkacak. Kurul Trabzonspor’un son üç yıllık mali raporlarını analiz edecek. Borçları olup olmadığını kontrol edecek. Şartları yerine getiremediğine karar verecek. Haziran 2015’te UEFA kulüplerin daha güvenilir yatırımlar yapması ve gereksiz harcamalarını engellemek için yeni düzenlemeler yapan CFCB, bordo-mavililerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğuna kanaat getirirse yeniden yapılanma için bazı düzenlemeler getirecek. UEFA’nın getirdiği kriterlere göre kulüpler üç yıllık değerlendirme sürecinde gelirlerinin 5 milyon Euro kadar fazlasını harcayabiliyor.

ATILAN O İMZA SIKINTIYA NEDEN OLABİLİR

Trabzonspor’u Mart başında bekleyen en büyük tehlike ise daha önce imzalanan yapılandırma anlaşmasına uyulmaması. O anlaşma gereği Trabzonspor, UEFA Kulüp Finansal Denetim Teşkilatı'nı yöneten usul kurallarının 15. maddesine imza attı. O madde ile CFCB’nin eline “sözleşme koşullarına uyulmadığı takdirde kulüpler direkt olarak yargı komisyonuna sevk edilir” yetkisi veriyor. Trabzonspor bu madde yüzünden sıkıntı yaşayabilir.


Kaynak:Fotospor