Çaykur Rizespor için, "Bir maçla ne küme düşülür, ne de şampiyon olunur. Her takım 34 haftalık periyottaki emeğinin karşılığını alır” diyen Yönetici Emre Aksoy, sosyal medya hesabı twitterdan yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

Bu ligin 18 takımı ve oynanan 34 maç var. 1 takım şampiyon olur, 3 takım küme düşer. Bunların hiçbiri 1 maçla gerçekleşmez. Uzun bir maraton. Trabzonspor olarak camiamız her daim onuru ve şerefiyle bu ligde mücadelesini sürdürmüştür ve bu duruşundan da asla taviz vermeyecektir. Bir takım kendi çabalarıyla ligde başarıya ulaşacağı gibi yine kendi hatalarıyla başarısızlığa uğrar. Aksini iddia etmek hedef saptırmaktır. Trabzonspor ne bir takımı kümeye attı, ne de bir başka takımı kümede tuttu. Her takım 34 maçlık periyottaki emeğinin karşılığını aldı. Evinde Kayserispor ve Adanaspor'u yenemeyeceksin, küme düşünce suçu camiamıza atacaksın. Çaykur Rizespor’un yöneticileri ve teknik heyeti biz değiliz.”

BİR TEPKİ DE AZİZ YILDIRIM'A

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına da tepki gösteren yönetici Emre Aksoy, twitter'de şu ifadelere yer verdi:

"Kendileri alışık olduğu için camiamızı da kendileriyle bir tutan şikenin başkanının açıklamaları Trabzonspor üzerine kurulan sinsi planlardır. Kendi üzerinden şike damgasını atamayan bir camianın başkanının Trabzonspor'a mesaj vermesi haddi değildir. Kendileriyle karıştırmasınlar. Bir maçlık şikeyle küme düşülmeyeceğini en iyi 2010-11’de şampiyon olmak için bir maçlık şikeyle yetinmeyenlerin bilmesi lazım. Bizi kendileri gibi zannedenler bu işlerin 1 maçla olmayacağını iyi bilir. Allah'a şükür bizim alnımız ak, başımız dik.”

AZİZ YILDIRIM ŞU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübünün Mali Genel Kurulunda, şu açıklamaları yapmıştı:

"2011’de FETÖ’nün operasyonu olmuştur. 2010’da biz güle oynaya şampiyon olacakken, yapılanları çok iyi biliyoruz. O dönemde Trabzonlu oyuncular televizyonlara çıkıp, (Şu kardeşimle Amerika’ya gideceğim) diyorlardı. Bakalım bugün Bursa’ya karşı nasıl oynayacaklar? O zaman şampiyon yaptılar, şimdi küme düşürecekler mi göreceğiz."



Kaynak: DHA