Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral, yaklaşık 5 ay önce Türk futbolunun içinde Paralel Yapı (FETÖ) unsurları olabileceğine dikkati çektiğini belirterek, "Yaptığım açıklamalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmıştım" dedi.

Saral, "Bugün Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonların Türkiye Futbol Federasyonu’na da uzayıp kapsamlı inceleme başlatılmış olması, futbolun içindeki karanlık ellerin temizlenmesi açısından önemli ve memnuniyet vericidir. Özellikle vurgulamak isterim ki; Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin, kanlı darbe girişiminin ardından bu terör örgütüne karşı ülke genelinde oluşan tepki atmosferini fırsat bilerek, şike davasını ‘Kumpas’ olarak topluma kabul ettirme çabaları, Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunun şampiyonu olduğu ve kupasının şikeyle çalındığı gerçeğini değiştirmez, değiştiremez."

FETÖ’nün, Fenerbahçe Kulübü’nü veya başka kulüpleri ele geçirmek istediği iddialarının ayrı bir konu olduğunu ve kesinlikle şike davası ile karıştırılmaması gerektiğini belirten Saral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü şike soruşturması, sadece Fenerbahçe’yi değil, birçok kulübü, yöneticilerini ve futbolcularını kapsamıştır. Hatırlanacağı gibi, TFF üyesi 4 kulüp, 2010-2011 sezonunda şike yaptıkları için UEFA tarafından cezalandırılmış; yapılan itirazlarda CAS tarafından reddedilmiştir. Her ne kadar TFF, bu kulüplere ceza vermeyip, şike ile çalınan şampiyonluğumuzun iadesine yaklaşmamış olsa da, vicdan sahibi herkes gerçek şampiyonun Trabzonspor olduğunu bilmektedir. Trabzonspor Kulübü’nün şikayeti üzerine UEFA nezdinde başlatılan soruşturma ise, CAS’ta TFF aleyhine dava olarak sürmektedir."

Saral, "Ayrıca, şike davası kapsamındaki bütün deliller gerçektir. Şike ve teşvik faaliyetlerine ilişkin olarak elde edilen delillere (Konuşma kayıtları), o davada yargılanan (Fenerbahçe yöneticileri dahil) hiçbir sanık itiraz etmemiş, delillerin gerçek olduğunu kabul etmişlerdir. Şike davasındaki bütün sanıkları yeniden yargılama ile beraat ettiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de, davaya kumpas dememiş, delileri de sahte değil geçersiz kabul etmiştir. Yani deliller gerçek ancak elde edilme usulleri açısından geçersiz olarak değerlendirilmiştir. Dolayısıyla ceza davasından beraat kararı çıkmış olması, gerçek delillerle sahaya yansıdığı kanıtlanmış şikeyi geçersiz kılmaz. Trabzonspor’un şampiyonluğunun çalındığı gerçeğini ortadan kaldırmaz. Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, hepimizin tepki gösterdiği eli kanlı terör örgütü FETÖ üzerinden şikeyi aklama çabalarından vazgeçmelerini öneriyorum"ifadelerini kullandı.
Bugün ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Saral, "Milletimiz FETÖ’nün darbe girişimi karşısında nasıl omuz omuza vermişse, tüm kulüplerimiz de Türk sporunun ve futbolun içindeki FETÖ mensuplarının temizlenmesi için omuz omuza mücadele vermelidir. Temiz futbol için atılacak ilk adımın, Trabzonspor’un 2010-2011 şampiyonluğunun tescil edilmesi olduğuna inanıyorum" dedi.