Fenerbahçe'nin stoperi Simon Kjaer, Avrupa Ligi'nde bu akşam Old Trafford'da karşılaşacakları Manchester United'ı yenmek için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Goal'e açıklamalarda bulunan Kjaer, "Roma, Wolfsburg ve Lille gibi büyük takımlarda forma giydim. Fransa'da lig üçüncülüğü tattım. Ama Fenerbahçe'de oynamak çok daha farklı. Maç kaybetmek asla seçenekleriniz arasında yer almıyor. Bu durum bana heyecan veriyor." dedi.

Avrupa Ligi'ndeki durumalrı hakkında da konuşan Kjaer, "İlk maçta Ukrayna'da çok zorlu bir atmosferde oynanan karşılaşmadan beraberlikle çıkmayı başardık. Sonrasında ise Feyenoord'u yendik. Gruptan çıkmak istiyoruz. Fenerbahçe, her sezon ligde şampiyonluk ve Avrupa'da başarı kovalayan bir takım." ifadelerini kullandı.

Monaco'ya elenmeleri ile ilgili de konuşan Danimarkalı savunmacı, "Monaco'ya elenerek Şampiyonlar Ligi'nde yer alamadığımız için çok üzülmüştük. Ama en azından Avrupa Ligi'nde yolumuza devam ediyoruz ve burada da Manchester United gibi büyük bir kulüple oynama şansı yakaladık." şeklinde konuştu. 

"OLD TRAFFORD'A ÇIKMAK BÜYÜK BİR MOTİVASYON"

Kjaer, Old Trafford'da oynanacak maçı heyecanla beklediğini belirterek "Bu tip maçlar kendinizi denemek için en büyük testtir. Hatta bu yüzden futbol oynarsınız. En büyük statlarda en büyük takımlara karşı oynamak büyük bir zevktir. 27 yaşıma giriyorum, kariyerimin zirvesini yaşıyorum. Milli takımda kaptanlığa yükseldim. Büyük takımlarda yüzün üzerine maça çıktım ve hala her gün çalışmaya devam ediyorum. Old Trafford'da Manchester United ile karşılaşmak büyük bir motivasyon. Sahaya iyi bir sonuç almak için çıkacağız." dedi.

"ZLATAN'A KARŞI OYNAMAYA ALIŞIĞIM"

Fenerbahçe'nin ikinci kaptanı olan oyuncu, Kırmızı Şeytanlar'ın son bir kaç sezonda yolunda gitmeyen işleri geçtiğimiz üç ayda yoluna sokmaya başladığını da sözlerine ekledi.

"Manchester United ne kadar büyük bir takım olduğunu dünyanın en iyi çalıştırıcılarından biri olan Jose Mourinho'yu göreve getirip, transfer dönemindeki aktifliği ile kanıtladı" diyen Kjaer, "Bu durum onların yeniden Premier Lig'de ve Avrupa kupalarında ne kadar iddialı olduklarını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Üst seviyede futbolun küçük bir dünyası olduğunu da belirten futbolcu, "Bu seviyede harika oyuncularla tekrar tekar karşılaşma şansınız oluyor. Sanırım Zlatan Ibrahimovic de en çok karşılıklı oynadığım oyunculardan biri. Ona karşı oynamak her zaman ilginç ve eğlenceli bir test olmuştur." sölerini kullandı.