UEFA Avrupa Ligi'nde Feyenoord'u 4-0 mağlup eden Manchester United'da açılış golüne imza atan ve United formasıyla Avrupa kupalarındaki gol sayısını 39'a yükselterek bu alanda kulüp tarihinin en skorer ismi olmayı başaran İngiliz Futbolcu Wayne Rooney hakkında takım arkadaşı Zlatan Ibrahimovic övgü dolu ifadeler kullandı.

Her şeyden önce kişilik olarak Rooney'nin harika bir insan olduğunu dile getiren Zlatan: "Futbolculuğu için de fazla söze gerek yok. Herkes onun ne kadar muhteşem bir futbolcu olduğunu ve neler yapabileceğini biliyor. Wayne'le tanıştığım için kendimi şanslı hissediyorum." dedi.

Son dönemde Ada basınının Rooney'ye yönelik eleştirel tutumu hakkında da konuşan Ibrahimovic: "İngiltere'de onun gibi bir kariyere sahip bir oyuncu bulmak zor. Açıkçası medyanın Wayne'e karşı olan yaklaşımı beni üzüyor. Bence o çok daha büyük saygıyı hak ediyor. Maalesef medya küçük şeyleri abartmayı seviyor ve bu her yerde böyle. Ben de İsveç'te benzer durumlarla karşılaştım ve artık bundan etkilenmemeyi öğrendim." diye konuştu.

35 yaşındaki İsveçli golcü, UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olmak istediklerini de ifade ederek, "Benim için her kupa önemlidir. Bu kulüp her turnuvaya şampiyonluk hedefiyle katılır. Takım arkadaşlarım ve menajerim de aynı felsefeye sahip. UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmak harika olur." ifadelerini kullandı.