Taraftarların verdiği destekle şoktan çıkan futbolcuların, “Bugün kaybedersek bu statta ilk yenilgimiz olacak. Taraftarımız bizden ikinci devre bütün gücümüzü sahaya yansıtmamızı bekliyor. Çıkalım bize yakışan bir futbol oynayalım. Yenileceksek de öyle yenilelim” diyerek birbirlerini motive ettikleri belirlendi.
 
Benfica karşısında ilk yarıyı 3-0 geride kapatan Beşiktaş’ın ikinci devredeki müthiş geri dönüşle 3-3’lük beraberliği yakalamasının sırrı ortaya çıktı. Hakem Damir Skomina’nın çaldığı ilk devreyi bitiren düdüğün ardından ağızlarını adeta bıçak açmayan ve büyük hayal kırıklığı içinde soyunma odasına yürüyen futbolcular için ilk kıvılcım, taraftarların takımı tribüne çağırarak moral vermesiyle çakıldı. İnanılmaz destek karşısında duygulanan ve moral bulan siyah-beyazlı oyuncuların soyunma odasında birbirlerine kenetlendikleri aktarıldı.
 
Beşiktaşlı futbolcuların, “Bugün kaybedersek bu statta ilk yenilgimiz olacak. Taraftarımız bizden ikinci devre bütün gücümüzü sahaya yansıtmamızı istiyor ve bekliyor. Çıkalım, son düdüğe kadar Beşiktaş’a yakışan bir futbol oynayalım. Yenileceksek de öyle yenilelim” diye konuştukları belirlendi.

Soyunma odasında bir yandan Teknik Direktör Şenol Güneş’in ikinci yarıya yönelik talimatlarını dinleyen oyuncuların şöyle devam ettikleri aktarıldı: “Bugün farklı bir mağlubiyet alırsak Vodafone Arena’ya haksızlık etmiş oluruz. Bu stat böyle bir ilki yaşamamalı. Bu taraftarı hayal kırıklığı içinde evlerine geri göndermemeliyiz. Buna hakkımız yok.”
 
Mağlubiyet halinde Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne veda edebileceklerini de kendi aralarında değerlendiren Beşiktaşlı oyuncuların, “Bir puan bile bizi Şampiyonlar Ligi’nde tutar. İkinci yarının ilk bölümlerinde golü bulursak, puanı kurtarabiliriz. Şimdi üzülme değil, mücadele etme zamanı” ifadelerini kullanarak da birbirlerini motive ettikleri vurgulandı.
 
Kaynak : Milliyet