UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde Beşiktaş, Benfica'yla 3-3 berabere kaldı. Kara Kartal ilk yarısını 3-0 geride tamamladığı maçı ikinci yarıda 3-3'e getirirken, tur umutlarını da son hafta Kiev deplasmanında oynayacağı maça bıraktı.

Şenol Güneş karşılaşmaya Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Beck, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Adriano ve Aboubakar ilk 11'iyle başladı. Atak ağırlıklı bu kadro Vodafone Arena'nın istediği kadroydu belki ama 11'in hücum becerisini çok dar bir alanda iyi bir yardımlaşmayla engelleyen Benfica, maçın ilk yarısını domine etti.

ÖNCE SİYAH

Beşiktaş henüz 4. dakikada Aboubakar'la golü buldu ama Kamerunlu oyuncu direkten dönen topta ofsaytta kaldığı için gol geçerli sayılmadı.

Benfica, 10. dakikada üstünlüğü yakaladı. Savunmanın büyük hatasında ceza sahasına giren Guedes, Salvio'nun pasını kaleci Fabri'yi geçerek gole çevirdi ve konuk ekibi 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından demoralize olan Beşiktaşlı oyuncular, Benfica'nın önde kurduğu savunmanın arkasına Aboubakar'ı kaçıramayınca, Portekiz ekibi her geçen dakika daha etkili olmaya başladı. Dakikalar 25'i gösterirken de ikinci golü buldular. Semedo ceza sahası dışından sol ayağıyla çok güzel bir şut çıkardı, top üst direğe de çarptıktan sonra ağlarla buluştu.

Beşiktaş 31. dakikada şanssız bir gol yedi. Benfica köşe atışında top Beşiktaş ceza sahası içerisinde üç kez direkten döndü ve hiçbirinde Beşiktaşlı oyuncular müdahaleyi gerçekleştiremedi. Dördüncü hamlede Fejsa golü yaptı ve skor 3-0'a geldi.

SONRA BEYAZ

Karşılaşmanın ikinci yarısında Gökhan Gönül yerini Cenk Tosun'a bıraktıktan sonra, Beşiktaş daha hareketli bir futbol ortaya koymaya başladı ve bu defa neye uğradığını şaşıran taraf Benfica oldu.

58. dakikada Beck'in ceza sahasına doldurduğu ortaya muhteşem bir vole vuran Cenk Tosun durumu 3-1'e getirdi. Bu gol ev sahibi ekibi morallendirdi.

83. dakikada Lindelöf'ün ceza sahasında elle oynamasıyla Beşiktaş penaltı atışı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Quaresma'nın şutu direğe de çarparak ağlarla buluştu ve skor 3-2 oldu.

Muhteşem geri dönüşü tamamlayan Vincent Aboubakar oldu. 89'da Quaresma'nın soldan ortasında kale önünde topu kontrol eden Aboubakar skoru 3-3'e getiren golü attı.

Bu skorun ardından Beşiktaş puanını 7'ye, Benfica ise 8'e yükseltti. Siyah beyazlılar son hafta Dinamo Kiev'i mağlup etmesi halinde bir üst tura yükselecek.