Alman devi Bayern Mühih'in başarılı çalıştırıcısı Jupp Heynckes, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda yarın temsilcimiz Beşiktaş'a karşı oynayacakları maç öncesi kadro seçimi ve maç hazırlığının yanı sıra, siyah beyazlıların Şampiyonlar Ligi performansını değerlendirdi.

Heynckes, "Rakip hakkında birkaç gün önceden düşünmeye başlıyorsunuz. Atmosfer gittikçe artmaya başlıyor. Vücudunuzda bir kıpırdanma hissediyorsunuz."

"Ben de sizler ve futbolcular gibi gerginim. Bu turda tüm takımlar favori. Herkes başarılı olmak istiyor ve başarıyı düşünüyor."
dedi.

"Beşiktaş uluslararası tecrübeye sahip"

"Şampiyonlar Ligi'nde ve Avrupa'da çok büyük takımlar var. 5 İngiliz takımının çok güçlü olduğunu görüyoruz."

"Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olan, başarıyı bilen bir kulüptür."

"Kurada Beşiktaş çıktığında basınımızda Beşiktaş'ın kolay bir rakip olduğunu yazdılar. Ben ligde de rakibimi 1 hafta önceden incelerim. Beşiktaş uluslararası tecrübeye sahip takım. Benim merakım neden bugüne dek bu tura katılamadıkları."

"Çok iyi bir antrenörleri var. Defans olarak iyi bir takım. Kendi grubunda dışarıda oynadığı karşılaşmaları kazanan bir takım."

"Beşiktaş saklanmayacak, biz de öyle"

"2013 takımıyla bugünkü takımı karşılaştırmak istemiyorum"

"Thomas Müller, mücadeleyi hiç bırakmamamızdan bahsetti. Bayern takımı son ana kadar mücadeleyi bırakmaz. Bu yüzden ligde ve Avrupa'da başarılıyız."

"Beşiktaş bizden önceki dışarıda oynadığı maçları kazandı. Beşiktaş kendini sakınmayan, futbol oynayan bir takım. Elimizden geldiğince baskı yapacağız. Onlar saklanmayacak, biz de saklanmayacağız."

"Yetenek yeterli değil"

"Tolisso ve James, Bayern'e yeni gelen futbolcular. Önce Bayern geleneklerini içlerine sindirmeleri lazım."

"Bugünkü futbolda sadece yetenek yeterli değil, çok çalışmak ve yeteneği zamana yaymak gerek. Bugüne dek yeteri kadar çalışmayan, bu yüzden iyi yerlere gelemeyen futbolcular gördüm."

"Şenol Günel disiplinli bir antrenör"

"Şenol Güneş'in Beşiktaş üzerinde etkisi çok büyük. Takımını çok disiplinli yönetiyor. Takımın dengesi çok iyi. Tecrübe çok büyük bir faktör. Bu tecrübeyle gruptan çıktılar ve son 16 turuna kaldılar."

"Bayern'de A takımı yada B takımı diye bir ayrım yapamayız. Her zaman futbolumuzu istediğimiz gibi sahaya yansıtamıyoruz."

"Problem yaşamayacağız"

"Yarın çok büyük bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum."

"Bugün beni de bir antrenör oynatmasaydı sevinmezdim. Bayern'de bugün aynı seviyede 21 futbolcu var. Futbolcularımız dışarıda kalabileceğini hesaplayabilmeli."

"Yarın oynayacak futbolcular, sabah 8'e dek haber alacaklar. Şu anda bir grip salgını var."

"Yabancı futbolcular ile empati yapmak çok önemli. Güney Amerika ruhunu bildiğimi düşünüyorum. Latin Amerikalı futbolcular daha farklı düşünüyor. Bir hata yaptıklarında anlayış gösterebiliyorsunuz."