Juventus ile Real Madrid maçı ile Şampiyonlar Ligi şampiyonu belli olacak. Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus - Real Madrid karşı karşıya gelecekler. The Black Eyed Peas grubu, UEFA Şampiyonlar Ligi finali açılış seremonisinde unutulmaz bir şov planlıyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde Final zamanı! UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile Real Madrid şampiyonluk için sahaya çıkıyor. Peki Şampiyonlar Ligi finali ne zaman oynanacak? Juventus - Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

JUVENTUS - REAL MADRİD MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

UEFA'dan yapılan açıklamada, İspanya'nın Real Madrid ile İtalya'nın Juventus takımları arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini, Almanya Futbol Federasyonundan Felix Brych'ın yöneteceği belirtildi. Galler'in Cardiff kentindeki Milenyum Stadı'nda 3 Haziran Cumartesi günü oynanacak final maçında Brych'ın yardımcılıklarını, aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Sırbistanlı Milorad Mazic ise 4. hakem olarak görev alacak.
Şampiyonlar Ligi Final Juventus-Real Madrid maçı TRT1'den canlı yayınla ekrana geliyor. Şampiyonlar Ligi Final Juventus-Real Madrid maçı Cumartesi günü saat 21.45'ten itibaren canlı yayınla TRT1 ekranlarında!

ŞAMPİYONLAR LİGİNİN ŞAMPİYONU REAL MADRİD!

Real Madrid, Vicente Calderon Stadı'nda yaşadığı yenilgiyle Şampiyonlar Ligi'nde 15 maç sonra sahadan mağlup ayrıldı. Şampiyonlar Ligi'ni 11 kez kazanarak bu organizasyonun en başarılı takımı olan Real Madrid, 3 Haziran'da Galler'in başkenti Cardiff'te oynanacak finalde İtalya temsilcisi Juventus'la karşı karşıya gelecek.

JUVENTUS SON 23 MAÇI KAYBETMEDİ!

Juventus, UEFA organizasyonlarında evinde oynadığı son 23 karşılaşmayı da kaybetmedi. Torino temsilcisi, son olarak Nisan 2013'te Almanya'nın Bayern Münih takımına 2-0 yenilmişti. Juventus'un İtalyan kalecisi Buffon, Şampiyonlar Ligi'nde 150. maçına çıktı. Deneyimli file bekçisi, Milan'ın efsane oyuncusu Paolo Maldini'nin (174) ardından organizasyonda en çok maça çıkan ikinci İtalyan futbolcu oldu.

REAL MADRİD, 33. KEZ İSPANYA ŞAMPİYONU

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2016-2017 sezonunun şampiyonu Real Madrid oldu. La Liga'yı en çok kazanan kulüp olan ve 33. kez bu kupayı müzesine götüren Real Madrid, son olarak 2011-2012 sezonunda şampiyon olmuştu. Real Madrid, 3 Haziran'da Juventus'a karşı oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finaline odaklanmak için şampiyonluk kutlamasını vakit kaybetmeden yapacak. Real Madrid'in her kupa kazanmasında olduğu gibi bu kez de kutlama, Madrid kent merkezindeki Cibeles Meydanı'nda gerçekleşecek. Taraftarların meydanda toplanarak futbolcuları bekleyeceği ve takımın gelmesinden sonra da kaptan Sergio Ramos'un, Cibeles anıtına Real Madrid atkısını saracağı bildirildi.
JUVENTUS, 6. KEZ ÜST ÜSTE İTALYA ŞAMPİYONU
Juventus, İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie) 37. haftasında, konuk ettiği Crotone'u 3-0 yenerek, üst üste 6. şampiyonluğunu ilan etti. Siyah-beyazlı takım, bugün aldığı sonuçla 2011-2012 sezonundan bu yana aralıksız kazanmayı sürdürdüğü Serie A'da daha önce hiçbir takımın yapamadığını gerçekleştirerek, peş peşe 6 lig şampiyonluğunu kazanma başarısı gösterdi.
Resmi kayıtlara göre, 1897-1898 sezonundan bu yana aralıklarla da olsa oynanan Serie A’yı en çok kazanan takım unvanını yıllardır taşıyan Juventus, kupa sayısını 33’e yükseltti. 6 yıllık seri şampiyonluğunun ilk 3’ünü teknik direktör Antonio Conte ile kazanan Juventus'a son 3 yıldaki başarısını yakalatan isim ise teknik direktör Massimiliano Allegri oldu.

JUVENTUS - REAL MADRİD 17. KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR!

Geçen sene UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kupanın sahibi olan Real Madrid, yarı finalde İtalya temsilcisi Juventus ile eşleşti. 10. kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kupanın sahibi olan Ancelotti'nin öğrencileri, Devler Ligi'nde unvanını korumak istiyor. Bu senede Madrid ekibinin şampiyon olması durumunda teknik direktör Carlo Ancelotti, 4. kez kupayı kazanan ilk teknik adam olacak. İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti, 1999-2001 yılları arasında çalıştırdığı eski takımı Juventus karşısında final biletini arayacak.
12 yıl aradan sonra ilk kez yarı final oynayacak olan Juventus, 1998 yılında Real Madrid ile finalde oynamıştı.
Real Madrid, İtalyan rakibi Juventus ile 16 kez karşı karşıya geldi. Real Madrid, bu karşılaşmalardan 8'ini kazanırken, Juventus ise 7 karşılaşmada rakibine üstünlük sağladı. 1 maçta ise eşitlikle tamamlandı.

kaynak:mynet