Beşiktaş, bu sezon tarih yazdığı Şampiyonlar Ligi'nde daha yukarıları için Bayern Münih'le karşılaşacak. Zorlu maç öncesinde Şilili futbolcu Gary Medel ve teknik direktör Şenol Güneş basın toplantısında açıklamalar yapıyor. Basın toplantısından öne çıkanlar şöyle:

GARY MEDEL: AKILLI OYNAMAMIZ LAZIM

"Bizim için zor bir maç olacak, akıllı oynamamız gerekiyor. Grupta iyi mücadele gösterdik ve 1. sıradan çıktık. Büyük takımlara karşı oynadık. Buraya pozitif düşüncelerle geldik. Bu maçları da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz."

"Arturo Vidal'le milli takımda birlikte oynuyoruz ancak yarın rakibiz. İkimiz de kendi takımlarımız için mücadele edeceğiz. Bayern Münih büyük bir takım ama çıkacağız ve kendi futbolumuzu oynayacağız. Onunla Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa rakip olacağız. Karşı karşıya geleceğimiz için sevinçliyim."

"Vagner Love, Türkiye ligini çok iyi tanıyan bir futbolcu, çok iyi bir başlangıç yaptı. Bize çok katkısı olacaktır."

"Mental olarak çok güçlü olmamız lazım. En önemlisi yarınki maçımız, Fenerbahçe mücadelesi daha sonra olacak. Şu anda düşündüğümüz maç Bayern Münih"

ŞENOL GÜNEŞ: TARİHİ OLAN BİR TAKIMLA OYNAYACAĞIZ

"Yarın oynayacağımız maç, güçlü bir takımla oynayacağımız için farklı bir atmosfer olacak. Tarihi olan, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Milan'dan sonra en çok şampiyonluk yaşayan, bu sezon sahasında hiç kaybetmeyen bir takım..."

"Tarihi olan bir kulüple karşılaşacağız. Bu sezon sahasında hiç kaybetmeyen bir takım. Uluslararası seviyede üst düzey bir takım olduğunu ve işimizin zor olacağını biliyoruz. İşimizi iyi yapacağız. Atacağımız gol ve goller bize avantaj katacaktır. İşimiz zor ama kadromuz bu zorluğu atlatacak güce sahip."

"Bize karşı olumlu bakanlara teşekkür ederim. Hocaları başarılarla dolu bir isim. Maçı izlemeye gelenler açısından seyir zevki yüksek olacağını düşünüyorum."

"Bayern Münih'in kadrosu genelde belli, bir iki oyuncu değişeceğini düşünüyorum sadece. İki kadrosu da bu arenada başarılı olabilecek bir yapıda. Savunmada oyuncuları belli, orta sahadaki oyuncuları belli. Kim oynarsa oynasın fark etmez. Takım oyunları da iyi, bireysel olarak da iyi oyuncuları var. Genelde hücum oynamayı seven bir takımız ama bu maçta savunmayı da ön planda tutmak istiyoruz."

"Yarınki kadro içerisinde sürprizimiz yok, 21 oyuncuyla geldik. Herkesin beklediği kadronun çıkacağını düşünüyorum. Geçmişi ve geleceği düşünmek yerine yarını yaşayacağız."

"Bizi hiçbir şey etkilemedi. Bayern maçı gelene kadar Bayern maçıyla ilgili konuşanlar Bayern maçı geldiğinde başka şeyler konuşuyorlar. Ülkemizdeki futbol kültürünü değiştirmek en büyük temennimdir. Almanların başarısının da bu şekilde olduğunu düşünüyorum."

"İLK DEFA FAVORİ DEĞİLİZ."

"Burada kazanmak öncelikle, sonra gollü beraberlik bizim için avantaj olur. Futbolda alınan sonuç, dünyanın sonu değildir. Oynadığınız oyunun karşılığını aldığınız zaman mutlu olursunuz. Her maça çıkarken kendimizi favori gördük, ilk defa kendimizi favori görmüyoruz. 3 yıldır Avrupa Ligi'nde oynadık, Şampiyonlar Ligi'nde oynadık, ilk defa favori değiliz. Bu da Almanya'dan kaynaklanıyor. Bayern Münih ciddi bir kulüp. Oyuncu kalitesi kadar iş ciddiyetleri de var. Rakip ne olursa olsun oyun ne olursa olsun aynı ciddiyetle yaklaşıyorlar. Biz dağdaki bir çiçeğe benziyoruz, buradan bir şey üretmeye çalışıyoruz. Mükemmel işi basit yaptığınızda oluyor. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Bizim de ciddi yetenekli oyuncularımız var ama gelişimlerinde zorlanıyoruz. Yarın alacağımız iyi sonuç, futbol kültürümüzün Alman spor kültüründen üstün olduğunu söyleyemem."

"Bayern Münih'le oynuyoruz, ilk maçı içeride ya da dışarda oynamak fark etmez."