İkide 2 yapan Vakıfbank puanını 6’ya çıkarttı. Önceki maçında da Seramiksan’ı 3-0 mağlup eden Vakıfbank rakiplerine set vermeden sıralamada da set averajı ile liderliğe Fenerbahçe’den devir aldı.

MAÇA İYİ BAŞLAYAN CİM-BOM OLDU. SETİ İSE VAKIFBANK ALDI..

Maça iyi başlayan Galatasaray oldu. Üst, üste aldığı sayılarla skoru 4-0 lehine çevirdi. Sonraki sürelerde toparlanan Vakıfbank Lonneke ve Kübra’nın takımlarına kazandırdıkları sayılarla rakibini 6-6’da yakaladı. İlk teknik molayı da 8-6 önde geçti. Sonraki sürelerde Sarı-Kırmızılılar 8-8’de Vakıfbank’ı yakaladıysa da sonunu getiremedi. İkinci teknik molayı da 16- 10 önde kapayan Vakıfbank, Lonneke, Milena, Kübra, Zhu ve Gözde’nin etkili oyunlarıyla seti 8 sayılık fark ile 25-15 aldı.

VAKIFBANK İKİNCİ SETİ DE ALIRKEN ZORLANMADILAR…

İlk seti rahat kazanan Vakıfbank, ikinci sette de başarılı oyununu sürdürdü. Bu setin de teknik molalarını 8-5 ve 16- 9 önde geçen Vakıfbank seti de 25-21 aldı. Set skorunu da 2-0 lehine çevirdi. Bu seti Vakıfbank Ataktan 16, bloktan 3, servisten 1 ve rakip takım hatasından da aldıkları 5 sayı ile seti kazanırken zorlanmadılar.

VAKIFBANK 3. SETİ ZOR DA OLSA ALDI. MAÇI DA KAZANDI…

İlk iki seti rahat kazanan Vakıfbank, 3. Sette Cim-Bom karşısında zor anlar yaşadı. Yinede seti almasını bildi. Maçı da kazandı. Maçın üçüncü seti karşılıklı alınan sayılarla kıran, kırana başladı. 6-6 beraberlik sonrası ilk teknik molayı Galatasaray 6-8 önde geçti. Sonraki sürelerde de Galatasaray’ın üstünlüğü vardı. Sayı farkını 5’e çıkartan Sarı-Kırmızılılar ikinci teknik molayı da 11-16 önde kapadı. Vakıfbank’tan Lonneke ve Milena’nın etkili smaçları takımına sayıları getirdi. Vakıfbak rakibini 16-16’da yakaladı. Bundan sonraki süreler karşılıklı alınan sayı ve beraberliklerle 23-23’e kadar sürdü. Galatasaray’ın 1 hatası Vakıfbank’ı 24-23 öne geçirdi. Lonneke ve Milena’nın bloğu Vakıfbank’a seti 25-23 maçı da 25-23 kazandırdı. Bu galibiyet Vakıfbank’ı liderliğe de yükseltti.