Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe ile Akhisarspor Diyarbakır'da karşı karşıya geldi. Ligde Ege ekibine karşı galibiyeti olmayan lig ikincisi Fenerbahçe, zorlu geçen sezonda kupayı kazanarak taraftarlarına bir nebze de olsa mutluluk yaşatmak istiyordu. Ancak Okan Buruk ve öğrencileri mücadeleyi 3-2 kazanarak büyük bir başarıya imza attılar ve kupayı müzesine götüren ekip olmayı başardılar.

Bu sonuçla Teleset Mobilya Akhisarspor tarihinde ilk kez gelecek sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeyi garantilemiş oldu.

Maçtan dakikalar

Mücadeleye etkili başlayan taraf Fenerbahçe oldu. İlk 5 dakikalık kısımda topu ayağında daha fazla tutan Sarı Lacivertliler, Soldado'yu topla buluşturmaya çalıştı. Ancak Akhisarspor savunması hata yapmadı.

Baskıyı atlattık sonra Akhisarspor Muğdat ile 6. dakikada orta alanı hızlı bir şekilde geçti ancak pas verecek arkadaşını bulamadı ve Fenerbahçeli futbolcular topu taca çeldi.

Fenerbahçe 8. dakikada Mehmet Topal ile tehlikeli gelmek istedi. Rakipten aldığı topu hızlı bir şekilde orata sahadan geçiren tecrübeli futbolcu sağ kanatta Şener'i gördü. Şener Özbayraklı, topu ortalamak istedi ama Akhisarspor savunması izin vermedi ve topu kornere gönderdi.