2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu’nda üçüncü ve son maçında Güney Kore’ye yenilerek grup aşamasında turnuvaya veda eden Alman Milli Takımı’nın elenmesinin faturası, Türk kökenli Alman milli futbolcu Mesut Özil’e kesilmeye çalışılıyor.

Son dönemde Özil’i eleştiren birçok haber yayımlayan Bild gazetesi, "Özil, iki kat baş ağrısı, başka bir şey değil" başlığıyla verdiği son haberde de milli futbolcuyu hedef tahtasına koydu.Milli takımın diğer Türk kökenli futbolcusu İlkay Gündoğan ve Mesut Özil’in mayıs ayında Londra’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerine ilişkin fotoğrafa da yer verilen haberde, Almanya’nın Dünya Kupası’na erken veda etmesinin nedenleri arasında bu olayın da yer aldığı savunuldu.

Gündoğan’ın fotoğrafla ilgili görüşlerini açıklamasına rağmen Özil’in konu hakkında sessiz kalmasının milli takımda gergin havaya sebep olduğu ileri sürülen haberde, sponsorların ve yöneticilerin Mesut Özil’in milli takımdan atılmasını tasvip ettiği ileri sürüldü.

Söz konusu fotoğraf nedeniyle milli takımda gruplaşma yaşandığı iddia edildi. Sami Khedira, Jerome Boateng ve Julian Draxler’in Özil’in yanında yer aldığı, diğer tarafta ise Bayern Münihli Maneul Neuer, Mats Hummels, Thomas Müller ile Real Madridli Toni Kroos’un bulunduğu öne sürüldü.

Gazeteye açıklamalarda bulunan Khedira, bu konunun Dünya Kupası’ndan elenmelerine bahane edilmesini doğru bulmadığının altını çizdi.

Die Welt gazetesi ise milli takımda yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu, Khedira ve Mario Gomez’in milli takımdan ayrılacak adaylar arasında yer aldığını ve 29 yaşındaki Mesut’un da bu kadroda geleceğinin olmadığını iddia etti.

Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile poz vermesinin yanı sıra maç öncesinde milli marşı söylememesi ve dua etmesi, Müslüman olduğunu sıklıkla dile getirmesi gerekçeleriyle ülkenin aşırı sağcı kesimi tarafından uzun süredir eleştiriliyor.