2018 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ile Belçika finale yükselmek için karşı karşıya gelecekler. Yıldız isimlerin düellosunda bakalım kazanan kim olacak! Mbappe'li, Greizmann'lı, Pogba'lı Fransa mı? Yoksa Hazard'lı, Lukaku'lu, De Bruyne'li Belçika mı?

Bugün akşam 21:00'de başlayacak müsabaka Saint Petersburg Stadı'nda oynanacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Merakla beklenen bu maç, turnuvadaki en yetenekli kadroya sahip olduğu düşünülen iki ekibi karşı karşıya getiriyor.

Didier Deschamps'ın çalıştırdığı Fransa, gruplarda iyi bir futbol ortaya koyamamış olsa da, eleme turlarında Arjantin ve Uruguay'ı devirerek yarı finale kadar geldi.

Belçika ise grubunu lider tamamladıktan sonra Japonya ve Brezilya'yı eleyerek yarı finale geldi.

Fransa bugüne dek Belçika ile 74 kez karşı karşıya geldi. Fransa'nın Belçika'dan daha fazla maç yaptığı bir ülke yok. Fakat iki ekip, Dünya Kupası'nda sadece iki defa oynadılar. 

Fransa'da bu maçta eksik oyuncu yok ama Belçika'nın başını ağrıtacak bir eksik var. Thomas Meunier, sarı kart cezası nedeniyle sahada yer alamayacak. Bu durum, Roberto Martinez'i 3-4-3'ten vazgeçerek 4-4-2'ye döndürebilir. Beşiktaş'ın ilgilendiği Chadli'nin Brezilya maçının ardından bu maçta da sahada olması ama bu defa sağda oynaması bekleniyor.

Muhtemel 11'ler

Fransa: Lloris; Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard; Kante, Pogba; Matuidi, Griezmann, Mbappe; Giroud

Belçika: Courtois; Vertonghen, Kompany, Vermaelen, Toby Alderweireld; Carrasco, Witsel, De Bruyne, Chadli; Hazard, Lukaku​