Luzhniki Stadı’nda oynanan ve Hollandalı hakem Björn Kuipers’in yönettiği mücadelede normal süre 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Çeyrek finale yükselen takım, penaltılarla Rusya oldu. 

Mücadelenin 12.dakikasında İspanya, Sergey Ignashevic’in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gole karşılık ise 41.dakikada penaltıdan Artem Dzyuba’dan geldi. İlk yarı 1-1’lik eşitlikle geçildi.

İkinci yarıda takımlar, galibiyet golü için bastırdı. Ancak; hem İspanya hem de Rusya, buldukları pozisyonlardan faydalanamadı ve karşılaşmanın 90 dakikalık bölümü beraberlikle sona erdi ve maç uzatmalara gitti.

Uzatma bölümlerinde de iki taraf aradığı golü bir türlü bulamadı. Zaman zaman İspanya ciddi baskı yapsa da Rusya iyi savunma yaptı ve maçı penaltılara taşımayı bildi.

Penaltı vuruşlarında da büyük bir heyecan yaşandı. İspanya’da Iniesta, Pique ve Ramos topu ağlara gönderirirken, Koke ve Aspas ise kaleci Igor Akınfeev’i geçemedi.

Rusya’da ise Smolov, Ignashevich, Golovin ve Cheryshev hata yapmadı. Penaltılarda Rusya, İspanya’ya 4-3’lük üstünlük kurdu ve çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.