2018 Dünya Kupası A Grubu son maçında Uruguay ile Rusya karşı karşıya geldi. Uruguay karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Gruptaki ilk iki maçını kazanan ve bir üst tura yükselmeyi garantileyen iki takım için bu maç grup liderliği için büyük önem taşıyordu. Kazanan ve üçte üç yapan Uruguay böylece grubunu lider bitirmeyi başardı.

İlk iki maçında klasik 4-4-2'yle sahada olan Uruguay'da Jose Gimenez sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Teknik direktör Oscar Tabarez, bu sakatlığın ardından diziliş değişikliğine gitti ve ilk iki maçta yedek oturan Lucas Torreira'yı onbire alarak 4-3-1-2'ye döndü.

Klasik 4-4-2'yle Mısır ve Suudi Arabistan karşısında özellikle hücumda tutuk bir görüntü sergileyen Uruguay, bu değişikliklerin ardından Rusya maçına oldukça etkili başladı ve 10. dakikada Luis Suarez'in frikik golü ve 23. dakikada Diego Laxalt'ın Denis Cheryshev'e çarpıp ağlarla buluşan golleriyle 2-0 öne geçti.

Rusya'da ise 36. dakikada Igor Smolnikov ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı ve Ruslar kalan dakikaları bir kişi eksik oynadı. 90. dakikadaysa Edinson Cavani skoru tayin eden golü attı: 3-0.

Karşılaşma bu sonuçla sona ererken, böylece A Grubu'nu Uruguay lider olarak bitirdi. Turnuvanın ev sahibi Rusya ise ikinci olarak gruptan çıktı.